Πήγαμε / Είδαμε : “Νυφικό κρεβάτι” μια παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες

Πήγαμε / Είδαμε : "Νυφικό κρεβάτι" μια παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες

Τρίτη βράδυ στο «Από Μηχανής Θέατρο», πάμε να δούμε την επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Νυφικό κρεβάτι». Την παράσταση σκηνοθετεί ο «Μάικ» κατά κόσμον Γιώργος Χριστοδούλου. Το κείμενο του Ολλανδού συγγραφέα Γιάν Ντε Χάρτογκ μεταφράζει η «Αγνή» κατά κόσμον Μαρία Προϊστάκη.

Τα δυο παιδιά που πρωταγωνιστούν αλλά και εργάστηκαν γι’ αυτή την παράσταση δημιουργούν μια βασική αίσθηση από την πρώτη σκηνή, ότι έχουν δουλέψει πολύ για να βγει αυτή η παράσταση. Ο Χριστοδούλου και η Προϊστάκη έχουν δουλέψει τα λόγια τους, τις κινήσεις της, την σχέση τους, τα  βήματα τους, τα βλέμματα τους, το άγγιγμα τους, όλα. Έχουν διαβάσει πολύ και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην παράσταση. Από τις 7 τελευταίες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει ήταν η πρώτη παράσταση στην οποία καθ’ όλη την διάρκεια δεν κάνουν ούτε ένα λάθος, ούτε ένα σαρδάμ, ούτε ένα κόμπιασμα.

Το «νυφικό κρεβάτι» είναι το άλμπουμ του ζευγαριού που υπάρχει σε όλα τα σπίτια, στο σαλόνι, με εξώφυλλο τους δύο στα σκαλιά της εκκλησίας και μέσα στιγμές από όλο τον έγγαμο βίο τους. Ένα τέτοιο άλμπουμ ξεδιπλώθηκε μπροστά μας, από την πρώτη νύχτα και το άγχος που γεννά, την επιτυχία, την αποτυχία, την τριβή, την παραδοχή και φυσικά την γέννηση των παιδιών. Όλα ξετυλίγονται αρμονικά, φρέσκα και παιχνιδιάρικα χωρίς να επαναλαμβάνονται, χωρίς να κουράζουν, ούτε να «εκβιάζουν» το γέλιο, καθώς καταφέρνουν και αυτό έρχεται αβίαστα.

Η παράσταση τελειώνοντας αφήνει μια γλυκιά επίγευση στα χείλη, αποτέλεσμα της πολύ καλής και προσεγμένης προσέγγισης του Γιώργου και της Μαρίας στο έργο μέσα από τα δικά τους μάτια. Κάνουν το «νυφικό κρεβάτι» δικό τους και –το κυριότερο- δικό μας, μέσα από τις ερμηνείες τους.

Πιθανόν μια σκηνοθετική προσέγγιση το κρεβάτι να ήταν όρθιο ώστε να παρακολουθούμε τις στιγμές τους σε αυτό από πάνω, θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον και ο Γιώργος με τη Μαρία θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν.

Το «νυφικό κρεβάτι» , παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μμ στο «ΑΜΘ» και είναι μια παράσταση που πριν την δούμε είχαμε ενδιαφέρον γι’ αυτήν, από την στιγμή που την είδαμε όμως, μας κέρδισε

γράφει ο Κυριάκος Μαντούβαλος “Ατραπών ήχοι” κάθε 2η Παρασκευή 20:00-22:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST