Πήγαμε / Είδαμε : Μίλτος Πασχαλίδης στο CT Garden Festival ….γράφει ο Σπύρος Κουλουμπής

Πήγαμε / Είδαμε : Μίλτος Πασχαλίδης στο CT Garden Festival ....γράφει ο Σπύρος Κουλουμπής

Πήγαμε και είδαμε το Μίλτο Πασχαλίδη στο CT Garden Festival.

Συναυλία και τραπεζάκι γίνεται;

Η απάντηση μέχρι και πριν από 2 χρόνια θα ήταν προφανέστατα αρνητική.. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ από τότε, και τίποτα δε θεωρείται δεδομένο. Ούτε καν ο τρόπος με τον οποίο θα απολαύσει κανείς τον αγαπημένο του καλλιτέχνη σε μια καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη θερινή συναυλία.

Πήγαμε / Είδαμε : Μίλτος Πασχαλίδης στο CT Garden Festival ....γράφει ο Σπύρος ΚουλουμπήςΗ έλλειψη ζωντανών εμφανίσεων ελέω COVID-19 έκανε όλους μας να αναθεωρήσουμε και να τρέξουμε να βιώσουμε το Live, σε έναν περίεργο χώρο. Στον εξωτερικό χώρο του Christmas theater, που απεδείχθη αρκετά φιλόξενος, αλλά και ασφαλής!

Τραπεζάκια, με 2 ή 4 καρέκλες, και ευγενέστατο προσωπικό, στο οποίο έκανες την παραγγελία σου, σα να βρίσκεσαι σε μια υπαίθρια μουσική σκηνή.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης, στην 3η του σερί εμφάνιση στο χώρο, ήταν πλήρως εξοικειωμένος και κατά γενική ομολογία «αλλαγμένος» προς το καλύτερο. Αφού ευχαρίστησε την τύχη του, τους διοργανωτές, και κυρίως τον κόσμο (14η σερί συναυλία sold out για το δύσκολο αυτό καλοκαίρι σημαίνει πολλά), ξεκίνησε με λίγο πιο περιορισμένο σχήμα και με ακουστική διάθεση.

Γνωστές επιτυχίες, άγνωστες ιστορίες (συμπεριλαμβανομένων ιστοριών για το πώς γράφτηκαν κάποια τραγούδια, για την κατάθλιψη που πέρασε το 2016, για τους φίλους του) αλλά και άλλα πολλά, περιείχαν οι 2μιση συναυλιακές ώρες. Γεμάτος ενέργεια, σίγουρα αντλούμενη και από το ενός έτους δεύτερο παιδί του, αλλά και από την παρουσία και της 12χρονης-πλέον- κόρης του, η οποία τον απολάμβανε από τα παρασκήνια, αλλά και –άξαφνα- και από τη σκηνή, μοιραζόμενη μαζί του και μαζί μας το ρεφρέν από «τη δική μας γλώσσα». Υπέροχη στιγμή γεμάτη συναίσθημα, αθωότητα και πατρική θαλπωρή!

Πήγαμε / Είδαμε : Μίλτος Πασχαλίδης στο CT Garden Festival ....γράφει ο Σπύρος ΚουλουμπήςΤα αναπάντεχα βέβαια συνεχίστηκαν, καθώς ξαφνικά στη σκηνή ήρθε και μια φιγούρα έκπληξη. Το ξυπόλητο κορίτσι, που αναζητά σε κάθε live τη γείωση, μαζί με το σκύλο της, μας αποκάλυψε πως είναι πολλά χρόνια φίλοι με το Μίλτο, και πως η τυχαία τους συνάντηση στην Κρήτη, οδήγησε ξανά στη μουσική τους συνύπαρξη! Η Μαρία Παπαγεωργίου και η ιδιαίτερη φωνή της, γέμισαν τη σκηνή λέγοντας 2-3 «από τα δικά της» ριστουργήματα,  αλλά και 1-2 μαζί με το Μίλτο, δημιουργώντας έναν θελκτικό συνδυασμό μελωδιών, εικόνων και… υποσχέσεων για μια μελλοντική συνεργασία!

Ήταν πολύ όμορφα τελικά στο τραπεζάκι. Μπορεί να μη σηκωνόσουν να τραγουδήσεις όρθιος με την ψυχή σου, μπορεί να μην άναψες το καπνογόνο, μπορεί να έπινες την μπύρα σε ποτήρι, αλλά –διάολε- έζησες ξανά μια συναυλία! Είδες τον κλασικό καλό Μίλτο, με τους καλλιτέχνες φίλους του που «έφυγαν», ή που ήταν εκεί, και άκουσες αρκετά γνώριμα, αλλά και κάποια συγκινητικά και σπάνια, που σαν «διαβατάρικα πουλιά» σε ταξίδεψαν σε
εποχές χωρίς ιούς και κρίσιμες εβδομάδες. Και έτσι, στο τέλος έφυγες οπλισμένος με υπομονή για τα δύσκολα που πιθανώς σε περιμένουν ξανά, αλλά και γεμάτος με τα συναισθήματα που μόνο η μουσική και το καλοκαίρι μπορούν να σου προσφέρουν.

Πήγαμε / Είδαμε : Μίλτος Πασχαλίδης στο CT Garden Festival ....γράφει ο Σπύρος ΚουλουμπήςΈστω και έτσι, τα live είναι και πάλι εδώ..!

Line up:
Μίλτος Πασχαλίδης: ακουστική κιθάρα, φωνή
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά
Πάρις Περυσινάκης : λύρα, μαντολίνο
Γιαννης Μπελώνης : πιάνο

Επιμέλεια:
Σπύρος Κουλουμπής
Εκπομπή «Μουσικά Μονοπάτια»
Πέμπτες μεσάνυχτα, 00:00-02:0


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST