Πήγαμε / Είδαμε: “Μίκης Θεοδωράκης – Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά”, γράφει η Χριστίνα Κοτσόβολου

Πήγαμε / Είδαμε: "Μίκης Θεοδωράκης – Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά", γράφει η Χριστίνα Κοτσόβολου

Δευτέρα 24 Ιουνίου, Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθήνας. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν από πολύ νωρίς το Στάδιο, γεμάτοι αγάπη για τις μελωδίες του μεγάλου καλλιτέχνη, που σημάδεψε με την μουσική του τα τελευταία χρόνια της ιστορίας της Ελλάδας.

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων….» κάποια από τα λόγια του, που δείχνουν ξεκάθαρα την πίστη του στα ιδανικά του και σ’ αυτόν τον τόπο. Ο ίδιος ο συνθέτης, παρά το βεβαρυμένο της υγείας του, παρευρέθηκε στη συναυλία και έμεινε ως το τέλος, δακρύζοντας μάλιστα αρκετές φορές.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Γρηγόρης Βαλτινός και Ιεροκλής Μιχαηλίδης και έδωσαν τον τόνο διαβάζοντας κείμενα και ποιήματα του συνθέτη. Η ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, όπως και οι 25 ερμηνευτές που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες από όλο το ρεπερτόριο του συνθέτη, μαζί με τις 3 χορωδίες που συμμετείχαν (η χορωδία δήμου Αθηναίων, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η παιδική χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα).

 

Φεύγοντας, αυτό που μας έμεινε στο στόμα ήταν ένα γλυκό τραγούδι και μία αίσθηση υπερηφάνιας. Γιατί, εμείς μπορεί να είμασταν αρχικά δυο ή τρεις, αλλά αυτός που μας έκανε χίλιους δεκατρείς είναι ο ένας…. Αυτός που για πάντα θα είναι στην καρδιά μας σαν «ο Μίκης».

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background