Πήγαμε / Είδαμε : “Μια βραδιά με τον Αλκίνοο στην Τεχνόπολη, δεν είναι ποτέ αρκετή” γράφει ο Γιάννης Βαμποράκης

Πήγαμε / Είδαμε : "Μια βραδιά με τον Αλκίνοο στην Τεχνόπολη, δεν είναι ποτέ αρκετή" γράφει ο Γιάννης Βαμποράκης

Μια περίεργη βραδιά ξεκίνησε στην Τεχνόπολη λόγω του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα…

Πήγαμε / Είδαμε : "Μια βραδιά με τον Αλκίνοο στην Τεχνόπολη, δεν είναι ποτέ αρκετή" γράφει ο Γιάννης ΒαμποράκηςΛυπημένη Δευτέρα και η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Λαυρέντη και στον Γιάννη Σπάθα δια στόματος Αλκίνοου.

Μόνος του λοιπόν στην σκηνή ο Αλκίνοος αλλά είχε παρέα το μικρόφωνο του , το λαούτο του, την κλασική και ακουστική κιθάρα του και φυσικά τα υπέροχα σκηνικά τα οποία επιμελήθηκε ο πατέρας του, ζωγράφος και ποιητής, Άντης Ιωαννίδης.

“Με ένα τραγούδι να κάνουμε δική μας, τη μικρή ζωή μας” ήταν οι πρώτοι στίχοι που ακούστηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη και κατευθείαν καταλάβαμε ότι θα είναι μια πολύ όμορφη συναυλία!

Κύλησε όμορφα, ήσυχα αλλά και δυναμικά η αρχή καθώς με πολύ σοφία σκηνοθετημένη η όλη βραδιά δεν μας άφηνε ούτε λεπτό αμέτοχους.

Αναφορά στον Παύλο Φύσσα με το «πάντα θα ξημερώνει» και ο γεμάτος από κάθε ηλικία συναυλιακος χώρος άρχισε να ζεσταίνεται.

2μιση ώρες στάθηκε έτσι ωραία «εκτεθειμένος» απέναντι μας και μας γέμισε μουσικές, στίχους και σιγοψιθυρίσματα!

Πήγαμε / Είδαμε : "Μια βραδιά με τον Αλκίνοο στην Τεχνόπολη, δεν είναι ποτέ αρκετή" γράφει ο Γιάννης ΒαμποράκηςΈνας άνθρωπος ορχήστρα από μόνος του και  βαθιά συγκινητικός ερμηνευτής των βιωμάτων του ερμήνευσε το Εκτός τόπου και χρόνου, Βυθός, Ήταν ανάγκη, Θά ΄μαι κοντά σου, Καθρέφτης, Με τόσα ψέματα, Ο δρόμος σου είσαι εσύ, Ο κόσμος που αλλάζει, Προσκυνητής, Υπεραστικό, Όνειρο ήτανε, Σταγόνες στο γιαλό, Όσα η αγάπη ονειρεύεται, Χατζιδακιάς,  Μεγάλη Πέμπτη, Μέρμηγκα, Αρετούσα, Άδεια μου αγκαλιά, Φεύγω, Αράχνη, Γιατί δεν έρχεσαι, Σιωπή

Κάποια στιγμή λοιπόν ήρθε η ώρα για αναφορά στον Τζιμάκο και τον Θάνο Ανεστόπουλο με τον «Νεοέλληνα» και το «Βάλτε να πιούμε» αντίστοιχα, θυμίζοντάς μας την αλησμόνητη συναυλία στον ίδιο χώρο το 2015 παρέα με τα «Κρίνα».

Ίσως η πιο δυνατή στιγμή της συναυλίας

Ήρθε η ώρα για την Πατρίδα, τον Κεμάλ το Θεέ μου μεγαλοδύναμε και το Κόκκιν’ αχείλι

Και για το τέλος χωρίς να πει πολλά ήρθε μπροστά από το μικρόφωνα και ακαπελα ερμήνευσε την Μικρή Βαλίτσα.

Η Συναυλία τελείωσε αφήνοντάς μας την πιο γλυκιά αίσθηση απέναντι σε έναν τεράστιο τραγουδοποιό με στυλ, ταπεινότητα και απαράμιλλο χιούμορ…

Ευχαριστούμε Αλκίνοε… Εις το επανιδείν!

Γιάννης Β.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST