Πήγαμε / Είδαμε : «Λα Πουπέ μια παράσταση στην οποία μπορεί να συναντήσεις τον εαυτό σου»


Λα Πουπέ.

Επιμέλεια : Κυριάκος Δ. Μαντούβαλος «Ατραπών ήχοι» ΠΑΡ. 20:00-22:00

«Ράβω φορέματα για κούκλες και για μικρά κοριτσάκια και για μεγαλύτερα κοριτσάκια που φοράνε φορεματάκια για κούκλες»

Τι μπορεί να κρύβει μια τόσο αθώα φράση;;;

Η απάντηση δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Από Μηχανής Θέατρο, στο Μεταξουργείο.

Η μια εκ των τριών-τεσσάρων πιο  ψαγμένων πλέον θεατρικών σκηνών φιλοξενεί την Θεοδώρα Τζήμου στην πιο μεστή θεατρική της ερμηνεία.

«Λα Πουπέ» μια παράσταση που το μίσος αποκτά υπόσταση μέσα από τα μάτια της Ρίκας που δεν μίσησε ποτέ. Που έβλεπε το μίσος ως κινητήρια δύναμη καθώς αυτή ήταν πάντοτε στατικά αγαθή.

Η προσέγγιση στο εξαιρετικό κείμενο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την έντονη ματιά της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου είναι σα να σχηματίζεις λέξεις πάνω σε άχνη ζάχαρη, μια βαθειά ανάσα αρκεί να χαθούν τα γράμματα και να μείνει το μαύρο του μωσαϊκού. Αυτό κάνει η Ρίκα στην παράσταση. Ρίχνει άχνη ζάχαρη με παιδική αφέλεια και γλυκιά αθωότητα και στη συνέχεια σχηματίζει λέξεις με ερωτηματικά ή με θαυμαστικά και μετά ανασαίνει βαθειά και ξεφυσάει πάνω στη ζαχαρόσκονη…

Αυτή η μάχη συμβαίνει επί 90 λεπτά στη σκηνή του Από Μηχανής… Άχνη ζάχαρη, λέξεις ανάσα…

Και πάλι από την αρχή. Μέχρι που στο τέλος φτάνει στην εξαγνιστική έκρηξη. Σπάζοντας τα στεγανά της ευγένειας  και της αγαθοσύνης η Τζήμα μας δίνει το τέλος που προσδοκούμε.

Δυνατές μουσικές, αέναη κίνηση της Τζήμου πάνω στη σκηνή ακόμη κι όταν στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο. Εκπληκτική φωνή που η χροιά της στο τραγούδι θυμίζει το έντονο βάθος της ερμηνείας της Μελίνας Μερκούρη.

Το «Λα πουπέ» είναι η παράσταση που μπορεί ο θεατής σε έναν μονόλογο να βιώσει τις περισσότερες συναντήσεις. Τις δικές του… με τον εαυτό του.

 


Σχόλια αναγνωστών

Κάντε ένα σχόλιο

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαιτούμενα πεδία συμβολίζονται με *


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background