Πήγαμε / Είδαμε : “Φίλα με στις γραμμές” θα δεις Σταμάτη Κραουνάκη και θα μείνεις σιωπηλός; Αποκλείεται

Πήγαμε / Είδαμε : "Φίλα με στις γραμμές" θα δεις Σταμάτη Κραουνάκη και θα μείνεις σιωπηλός; Αποκλείεται

Σαλπάρω και χάνομαι..

Πήγαμε / Είδαμε : "Φίλα με στις γραμμές" θα δεις Σταμάτη Κραουνάκη και θα μείνεις σιωπηλός; ΑποκλείεταιΜόνο έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια παρουσίαση από ένα βράδυ στην αρχή της εβδομάδας. Δευτέρα και ο Σταμάτης ξεκινά με τον δικό του μοναδικό τρόπο αυτό το ταξίδι, της πιο γλυκιάς διαταγής.

Φίλα με στις γραμμές..

Στην εισπνοή της βραδιάς και πριν καλά καλά τα λαϊκά θραύσματα των λέξεων ακουμπίσουν τα χείλια για να εκφραστούν μέσα από τα τραγούδια, έρχεται η πρώτη σκέψη.
Ναι, αυτός ο κόσμος είναι ο κόσμος των ανδρών. Μια αρσενική σπείρα, που χτίζει το δικό της παραμύθι.

Χρώμα, ρυθμός, ένταση και ένα καρδιοχτύπι σαν αυτό του έρωτα, που κάθε φορά που θα έρθεις αντιμέτωπος με την μουσική ιδιοφυΐα που λέγεται Σταμάτης Κραουνάκης, δεν γίνεται να μην το νιώσεις.

Πήγαμε / Είδαμε : "Φίλα με στις γραμμές" θα δεις Σταμάτη Κραουνάκη και θα μείνεις σιωπηλός; Αποκλείεται“Να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι ” σαν σύνθημα εξέγερσης, γραμμένο στον τοίχο. Σύνθημα που εισάγει στην σκηνή μια ομάδα μουσικών, ετοίμων να σε παρασύρουν έξω στους δρόμους, για να συναντήσεις τα πιο ωραία λαϊκά, να ανοίξεις την πόρτα και να χωθείς μέσα στα χρώματα και τις μουσικές.

Με την ομάδα της θρυλικής Σπείρα – Σπείρα να ξεκινούν την μουσική διαδρομή της νύχτας, το κέφι έχει αρχίσει να χτίζει την γέφυρα για τον ερχομό του σύγχρονου “Μεγάλου Ερωτικού”, Σταμάτη Κραουνάκη.

 

Τα τραγούδια έχουν αρχίσει να κυριαρχούν, να κατά πατάνε το μέσα σου. Τα λαϊκά του Σταμάτη με τα λόγια της Λίνας και το μυαλό έξω από κάθε κουτάκι να τρέχει να παραδοθεί στα συναισθήματα.

Ένας κύκλος ζωής μέσα σε μια βραδιά. Έρωτας, απόγνωση, χωρισμός, ένωση και όλα αυτά κάτω από την βαθιά κάλυψη μιας καλά ενορχηστρωμένης λαϊκής βραδιάς, που θυμίζει αναδρομή στο παρελθόν.

Με λουλούδια και πιάτα σπασμένα, εικόνα μιας παλιάς πίστας, μιας περασμένης Αθήνας, παλιά αγαπημένα γίνονται καινούργια, φτιαγμένα πάνω στην στιγμή.

Πήγαμε / Είδαμε : "Φίλα με στις γραμμές" θα δεις Σταμάτη Κραουνάκη και θα μείνεις σιωπηλός; ΑποκλείεταιΟ Τσιτσάνης και ο Πιοβάνι δίπλα στον Στίβεν Γουόντερ, παρέα με τον Σπανό και τον Γούναρη. Φυσικά όπως σε κάθε παραμύθι, σε κάθε έρωτα και γιορτή έτσι και εδώ ο Χατζιδάκις να ολοκληρώνει το παζλ αυτής της ονειρικής επανάστασης. Μιας επανάστασης που σε είχε κάνει σύμμαχο της από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Το σκηνικό, ένα διάτρητο άλογο του Κωστή Γεωργίου, είναι εκεί σαν σύγχρονος Δούρειος Ίππος, κλείνοντας μέσα του όλες τις αισθήσεις.

Ακοή, γεύση, όσφρηση, και όραση, όλα στο εκατό τις εκατό, με την σκηνή και την πλατεία, να κάνουν διάλογο συναισθημάτων.

 

Εσύ θα μείνεις σιωπηλός;

Φωτογραφίες : Σταύρος Χαμπάκης


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background