Πήγαμε / Είδαμε : “Επικίνδυνες σχέσεις” στον πολυχώρο Vault

"Επικίνδυνες σχέσεις" στον Πολυχώρο Vault, παράταση παραστάσεων μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου

Είδαμε την παράσταση , “Επικίνδυνες Σχέσεις ” στο θέατρο Vault.

Πόσο επικίνδυνες είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τελικά είναι το ερώτημα που θέτει η σκηνοθέτης Βίκυ Βολιώτη στους θεατές της.

Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση που έχει πάρει παράταση μέχρι την Κυριακή των Βαΐων που αναφέρεται στην διασκευή του Christopher Hampton από το βιβλίο του συγγραφέα

Πιέρ Σοντερλο Ντε Λακλο.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντρια Ράπτη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Έλενα Τυρέα, Μαριλένα Μπαρταλουτσι.

Δύο άνθρωποι λοιπόν παλιοί εραστές κινούν τα νήματα, παίζοντας με τους ανθρώπους, μοιράζοντας ρόλους, σε παιχνίδια αποπλάνησης, σίγουροι , ότι θα βγουν νικητές, και ακόμα πιο βέβαιοι ότι θα είναι αλώβητοι από αυτή τη διαδικασία.

Στον έρωτα και στον πόλεμο όμως τις πιο πολλές φορές έχει το πάνω χέρι η έννοια του έρωτα και του πολέμου.

Στη συγκεκριμένη παράσταση βλέπουμε πολύ ωραίες ερμηνείες μιας ομάδας ανθρώπων που πατάνε πάνω στο σανίδι σαν να είναι σπίτι τους, και μας λένε την ιστορία τους ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας να πετύχει σαν τελικό αποτέλεσμα.

Παρόλο που συμμετέχουν σε σε ένα διαρκές ερωτικό γαϊτανάκι με κερδισμένους και χαμένους, ο έρωτας η πραγματική αγάπη, το δόσιμο εαυτού, θα βρει τους ήρωες, θα τους αλλάξει, θα τους φωτίσει, θα λυτρώσει, αλλά θα τους φέρει και προ τετελεσμένων γεγονότων.

Είναι ίδια η ζωή που θα δώσει τις λύσεις, και σε μας τους θεατές, θα αφήσει μία γλυκιά αλλά και πικρή γεύση, γιατί οι σχέσεις που δημιουργούμε μέσα σε αυτήν και κατά τη διάρκεια της είναι πραγματικά επικίνδυνες εάν ακολουθήσουμε τη συνθήκη ότι δεν τις Σεβόμαστε.

Η Μερτειγ και ο Βαλμον τελικά είναι δύο πνευματώδεις και πανέξυπνοι άνθρωποι, που στήνουν ένα παιχνίδι εκδίκησης και χειρισμού ανθρώπων για να τιμωρήσουν όσους τους αμφισβητούν, χωρίς να καταλαβαίνουν πώς πρώτα και κύρια θα γυρίσει εναντίον τους αυτή η ιστορία.

Ένα θεατρικό έργο, σκηνοθετημένο  και ερμηνευμένο, με τέτοιο τρόπο, σαν να βλέπουμε σχοινοβάτες σε τεντωμένο σκοινί ψηλά πάνω από το έδαφος, κοιτώντας τους με αγωνία πού ακριβώς θα πέσουν και αν θα σηκωθούν.

Γιατί τελικά η ζωή εμπεριέχει επικίνδυνες σχέσεις.

γράφει η Χρύσα Κατσιματίδου “Mai di Domenica” ΠΕΜ. 18:00-20:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST