Πήγαμε / Είδαμε : Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιώργος Περρής στο Faliro Summer theater γράφει η Κλεοπάτρα Σβανά


Καλοκαιράκι…. Δηλαδή αρχή φθινοπώρου με όμορφη ψύχρα ότι πρέπει για μια ρομαντική έξοδο στο Faliro summer theater. Και ω! τι ειρωνεία! 21 χρόνια έμενα στο Φάληρο και τώρα που έφυγα επέστρεψα για να δω μια μουσική παράσταση με την μεγάλη τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον λαμπερό Γιώργο Περρή.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δε θέλει συστάσεις. Έχει μια μοναδική φωνή που από παιδί την ακούω από το ραδιόφωνο μα τη βλέπω και στην τηλεόραση. Μια απλή παρουσία με μια εξαιρετική φωνή. Η Φωνάρα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι μία και μοναδική. Η τονικότητά της και το εύρος της είναι πρωτοφανές. Πλέον περνά στις κλασσικές καλλιτέχνιδες της Ελλάδας. Κανένας δεν την έχει μιμηθεί και δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια ιδιαίτερη φωνή που να έχει συνδεθεί με αρκετές συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Γιώργος Περρής είναι ένας νεότερος καλλιτέχνης. Ένας καλλιτέχνης που το γνωρίζω οπτικά αλλά και φωνητικά, απλά τώρα σταθερά, μπαίνει στη συνείδηση του κόσμου με το ονοματεπώνυμό του. Ο Γιώργος Περρής που έχει συνδεθεί με το μιούζικαλ και αυτού του  είδους τα τραγούδια. Είχα μια εντύπωση ότι τον έχω δει και σε μιούζικαλ. Αλλά δεν ξέρω ποια είναι η ακριβής του σχέση με αυτό.

Ο Γιώργος και η Ελευθερία ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν μια όμορφη παράσταση.

Ως σκηνοθέτης θα έλεγα ότι ίσως θα ήθελαν μια σκηνοθετική ματιά για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο θέαμα. Όχι πως περάσαμε άσχημα αλλά το θέαμα θέλει και λίγο show. Θα μου πεις μια Ελευθερία Αρβανιτάκη δεν σου αρκεί ; θέλεις και show? Όχι απλά ως επαγγελματίας των θεαμάτων θα ήθελα λίγο περισσότερη σκηνική παρουσία, με την έννοια του εφέ, του φωτισμού, της λίγης υποκριτικής υποστήριξης.

Δύο ώρες πρόγραμμα ήταν λίγο. Εξ άλλου η καλλιτέχνις έχει αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο, αλλά αρκέστηκε στα πιο γνωστά και αυτά που επιθυμεί να ακούσει ο κόσμος σε κάθε πρόγραμμα.

Ο Περρής με τα όμορφα τραγούδια του, παντός είδους μιούζικαλ,  τα λαϊκά και τα προσωπικά του, με εντυπωσίασε με την λευκή παρουσία του. Αν και του έχω ιδιαίτερη αδυναμία.

Θα ήθελα πολύ οι φωτισμοί να είναι πιο εμπνευσμένοι, αν υπήρχε σκηνοθέτης ίσως να το είχε επιμεληθεί καλύτερα αυτό το κομμάτι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αργά και σταθερά, αλλά σύντομα απογειώθηκε χωρίς να κουράσει.

Το κοινό ήθελε κι άλλο. Καλύτερα να θέλεις παρά να έχεις κουραστεί από το πολύ!

Μπορείτε να απολαύσετε τη συναυλία στις 16/9 στο παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα!

Η Αρβανιτάκη αν και είχε ένα κρύωμα που την ταλαιπωρούσε ως επαγγελματίας τα έδωσε όλα επί σκηνής.

Το ελληνικό καλοκαίρι,  το αεράκι, τα αστέρια, τα ανοιχτά θέατρα και οι καλοί τραγουδιστές είναι το βάλσαμο μέσα στην καθημερινότητά μας. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST