Πήγαμε / Είδαμε : «Χορτοφάγος τίγρις» εσύ γλύτωσες από τα δόντια της; (επιμέλεια : Παύλος Μηλιώνης)


Χορτοφάγος Τίγρις

Πρόκειται για μία «λαμπερή», glamorous και extravagant σύγχρονη μαύρη κωμωδία «υπεράνω» κάθε υπερβολής. Πως φτάσαμε ως εδώ; Πρόσεξε! Θα σου δοθεί η ευκαιρία να θυμηθείς τα πάντα μέσα σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Χωρίς διάλειμμα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει ένα σύνολο δεκατεσσάρων ανθρώπων.  Ένας θίασος από εννέα ηθοποιούς-χορευτές καί πέντε μουσικούς. Μιας και πρόκειται για ένα ολοζώντανο μουσικοθεατρικό δρώμενο.

Η ιστορία έρχεται ίσως και από την καταβολή του λυπηρού πολλές φορές, όπως θα παραδεχθείς, ανθρωπίνου είδους και τα «δημιουργικά» ένστικτά του. Αλλά επικεντρώνεται στην εποχή που όλοι αγαπήσαμε. Ειδικά αν ήσουν από είκοσι εώς τριανταπέντε χρόνων μέσα στην δεκαετία του ’90, θα αισθανθείς σαν στο κότερο σου. Όποια ανάμνηση έχεις από το ροζ σου συννεφάκι, την ανεμελιά, την «γκλαμουριά», την υπερκατανάλωση, τον ωχαδερφισμό, την φούσκα, το χρηματιστήριο και γενικά ό,τι πρέσβευσε και πρεσβεύει ο νεοέλληνας θα σε οδηγήσει χωρίς να το καταλάβεις στην ζούγκλα με την τίγρη που σου αξίζει.

Μιλάμε για χαρακτήρες σκοτεινούς και ανέντιμους. Άπληστους, σε ελαφρά παράνοια. Δραματικούς μα όχι μελό. Και ηθοποιούς με εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητες.  Σε ντελίριο σαρκασμού και στα αλήθεια με χιούμορ που «σκοτώνει». Σε συμβουλεύω μάλιστα να γαντζωθείς από αυτό το χιούμορ της παράστασης γιατί αν μέσα στο σκοτάδι, την μουσική και καθήμενος άνετα στην καρεκλίτσα σου τύχει να απομονωθείς και κοιτάξεις έστω για λίγο εντός σου, τότε θα καταλάβεις  πόσο μαύρη είναι αυτή η κωμωδία. Γιατί το αφοπλιστικό, γρήγορο και δεμένο κείμενο του έργου έχει τουλάχιστον από μία στιγμή αφιερωμένη και σε εσένα. Έργο σε διαρκή ένταση, με ανατροπές και με τέλος λυτρωτικό.

Όταν ξαφνικά σωπάσει η μουσική και σβήσουν τα φώτα σκέψου και πάλι. Πως φτάσαμε ως εδώ; Στάσου ! Μόλις το έζησες. Ελπίζω μόνο να γλίτωσες από τα δόντια της χορτοφάγου τίγρεως.

επιμέλεια : Παύλος Μηλιώνης «Static traveler» ΤΕΤ. 18:00-20:00


Σχόλια αναγνωστών

Κάντε ένα σχόλιο

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαιτούμενα πεδία συμβολίζονται με *


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background