Πήγαμε / Είδαμε : “Από Σμύρνη…Σαλονίκη” μια υπερπαραγωγή στο θέατρο

Πήγαμε / Είδαμε : "Από Σμύρνη...Σαλονίκη" μια υπερπαραγωγή στο θέατρο

Από Σμύρνη …Σαλονίκη …
Αυτό λοιπόν δεν είναι ακόμα μια θεατρική παράσταση…
Σε όλη τη διάρκεια του έργου μάθαινα και έβλεπα πράγματα … καταλάβαινα λοιπόν για πρώτη φορά ,ως γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης πράγματα για την πόλη μου.
Μάλλον για την κουλτούρα της πόλης μου….
Είδα σε αυτή την τρίωρη υπερπαραγωγή…ναι γιατί περί υπερπαραγωγής πρόκειται …
Μια πλούσια παράσταση  σε κουστούμια ,σε σκηνικά ,σε συνταγές , σε μουσικές ,σε ενδυμασίες ,σε θύμησες των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων..
Μια εκπληκτική παράσταση που μου έδειξε πως οι ιστορίες που άκουγα από την γιαγιά μου ,για τους δικούς της γονείς και συγγενείς πήραν σάρκα και οστά μέσα σε λίγες ώρες..
Εξαιρετικά εύστοχα τα στοιχεία ,πολύ καλά μελετημένα τα ιστορικά γεγονότα…
Η κα Ντενίση σε μια αφήγηση τόσο χρωματισμένη ,τόσο καλά τοποθετημένη στο χωροχρόνο με γεγονότα που διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Η ιστορία αφορά την ανταλλαγή πληθυσμών ,τον ξεριζωμό οικογενειών ,την δυστυχία που έχουν ζήσει οι παππούδες μας και πως από τις πέτρες και το χώμα ξαναφτιαξαν τις ζωές τους κάνανε οικογένειες,κάνανε περιουσίες ,ξαναδημιουργηθηκαν…
Όταν άκουσα ότι αυτό το έργο κρατάει 3μιση ώρες άρχισα να σκέφτομαι αν εκανα καλά , όμως όχι μόνο δεν το κατάλαβα αλλά δεν ήθελα και να τελειώσει….
Εκπληκτικές ερμηνείες από τους περισσότερους ηθοποιούς μια που ήταν ανάμεσα στο επιτελείο και πολλοί επώνυμοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες .
Απολαυστική και εκπαιδευτική …
Την προτείνω ανεπιφύλακτα,ακόμα και σε παιδιά…
Να πάτε θα την απολαύσετε !

γράφει η Κωνσταντίνα Κούτσικου “Πάστα Φλώρα…Στέλιο ήρθες;” ΠΕΜ. 18:00-20:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST