“Πέρσες” του Αισχύλου την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο θέατρο Αλώνι

"Πέρσες" του Αισχύλου την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο θέατρο Αλώνι

ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΩΝΙ

Οι κερκίδες του αναπτύσσονται σε ημικύκλιο με το βλέμμα του θεατή να αρχίζει από το παλιό λιθόστρωτο αλώνι, που σήμερα αποτελεί την δώδεκα μέτρων ορχήστρα σαν αρχαίου θεάτρου και επιπλέον έχει εξαιρετική ακουστική ατενίζοντας  τον Παγασητικό κόλπο με τα φωτάκια των λιμανιών να κάνουν ακόμα πιο θελκτικές τις καλοκαιρινές βραδιές. Δεν είναι μόνο οι λιθόκτιστες ,περίτεχνα φτιαγμένες κερκίδες του μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται το μεγαλείο και ο πλούτος της τέχνης, αλλά το έργο που παράγεται εδώ, που έχει ως γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο και την πολιτιστική ανάπτυξη του. Δίκαια έχει περάσει στην συνείδηση των φίλων του με τον χαρακτηρισμό  ” Ή μικρή Επίδαυρος του Πηλίου “.

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη τριετή (2019-2021) παρουσίαση της Αντιγόνης του Σοφοκλή, η Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά, την παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Για την παράσταση πραγματοποιείται πολύμηνο εργαστήριο εστιασμένο στην αρχαία τραγωδία σύμφωνα με τον τρόπο δουλειάς και προετοιμασίας της Ομάδας Σημείο Μηδέν και του σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπου. Βάση της ερευνητικής διαδικασίας αποτελεί η μέθοδος ψυχοφυσικής εκπαίδευσης ηθοποιών του Θ.Τερζόπουλου. Στην παράσταση συμμετέχουν έξι ηθοποιοί. Όλοι αποτελούν τον χορό , μέσα από τον οποίο αναδύονται τα πρόσωπα του έργου.

Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία.

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος Διανομή: Άτοσσα: Έβελυν Ασουάντ
Δαρείος: Έλλη Ιγγλίζ
Αγγελιαφόρος: Μπάμπης Αλεφάντης, Άννα Μαρκά Μπονισέλ Ξέρξης: Ντίνος Παπαγεωργίου
Κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη
Χορός: Η ομάδα

Πέμπτη 11 Αυγούστου

Ώρα έναρξης 21.00

Γενική είσοδος 15 & 10 ευρώ

Θέατρο Αλώνι -Αγιος Γεώργιος Νηλείας Πήλιο  www.theatroaloni.gr

επικοινωνία: Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ


Σχετικά άρθρα

Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST