Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Λάμπρου από τις Εκδόσεις Πατάκη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Λάμπρου από τις Εκδόσεις Πατάκη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίκας Λάμπρου

 

Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή

Για επιχειρηματίες και στελέχη που δεν εφησυχάζουν

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Μάκη Προβατά, δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube των Εκδόσεων Πατάκη.

«Έγραψα αυτό το βιβλίο για να τιμήσω τις χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις της πατρίδας μας για τη συνεισφορά τους στην οικονομία της χώρας —ξέρω από πρώτο χέρι πόσος κόπος χρειάζεται—, αλλά και φιλοδοξώντας να βοηθήσω τις πιο ανοιχτόμυαλες από αυτές να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να βαδίσουν δυναμικά στον δρόμο του επιχειρηματικού εκσυγχρονισμού, εστιάζοντας στους κρίσιμους αλλά μη προφανείς παράγοντες επιτυχίας».

Από τη συνέντευξη της Μαρίκας Λάμπρου στην «Καθημερινή της Κυριακής», 22/12/2020)

Οικογένεια και επιχείρηση μπορούν να συνυπάρξουν; Ενισχύει ή περιορίζει η οικογένεια την επιχειρηματικότητα; Δένει ή διαλύει η επιχειρηματικότητα την οικογένεια; Αυτά και άλλα κομβικά ερωτήματα έρχεται να πραγματευθεί το βιβλίο της καταξιωμένης επαγγελματία στον χώρο των επιχειρήσεων.

Μέσα από τις ιστορίες τριών ελληνικών επιχειρηματικών οικογενειών, ανιχνεύονται αλήθειες και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα που προσθέτουν ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό λιθαράκι στο οικοδόμημα της τόσο ενεργής, δυναμικής, ενθουσιώδους και ευάλωτης επιχειρηματικής κοινότητας, των οικογενειακών επιχειρήσεων, στη χώρα μας.

Ένα βιβλίο που έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία και που θα αγγίξει το μυαλό και την ψυχή πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των οικογενειών τους, καθώς στέκεται με σεβασμό απέναντι στις αξίες της οικογενειακής επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα με τολμηρή διάθεση προτείνει σύγχρονες πρακτικές που θα καταστήσουν τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.

«Ο ευρηματικός συνδυασμός της θεωρητικής προσέγγισης με την εμπειρική ανάλυση της επιχειρηματικότητας —έστω και μέσα από τη μυθοπλασία— αποτελεί μια πρωτότυπη εγγύηση για την ανάλυση των ιδιαίτερων πτυχών της. Το βιβλίο της Μαρίκας Λάμπρου καταφέρνει με ζηλευτό τρόπο να συνθέσει την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία με τη θεωρητική τεκμηρίωση ζωντανεύοντας αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της ελληνικής επιχειρηματικότητας». Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ

«Οικογενειακή επιχείρηση: δυο λέξεις που δεν μπορείς να διακρίνεις πού ξεκινάει η μια και πού τελειώνει η άλλη. Ένα όνειρο για το οποίο αγωνίζεσαι κάθε πρωί που πας στο γραφείο και ένα διαρκές πεδίο μάχης που φέρνεις κάθε βράδυ σπίτι σου. Ένα δώρο που, αν αποφασίσεις να το δεχτείς, απαιτεί μαχητικότητα, συμβιβασμούς, κώδικα αξιών και απαράμιλλη αφοσίωση.ωΌλα αυτά και πολλά παραπάνω έχει χαρτογραφήσει η Μαρίκα στις σελίδες του βιβλίου της, από ανθρώπους που τις ζουν προς ανθρώπους που θέλουν να μάθουν γι’ αυτές όσο το δυνατόν περισσότερα». Κώστας Γεράρδος, CEO και Αντιπρόεδρος της ΠΛΑΙΣΙΟ Computers

«Σπουδαία δουλειά και πολύτιμο εργαλείο γεμάτο tips και πρακτικές συμβουλές όχι μόνο για οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά για τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα». Βίβιαν Τσαμαδού

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, γνωστή και για τις πρωτοβουλίες της στην προώθηση των γυναικών στις επιχειρήσεις. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft και Focus Bari. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια ως γενική διευθύντρια και ως CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top). Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προσωπικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.


Σχετικά άρθρα

Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST