“ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022” μας έλειψες

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

Οινόραμα 2022

Νόστος οινικός…

Πριν από δύο χρόνια, οι διοργανωτές της έκθεσης Οινόραμα είχαν αναγκαστεί να την ακυρώσουν μόλις μία εβδομάδα προ της διεξαγωγής της λόγω της πανδημίας. Φέτος, ωστόσο, το Οινόραμα επέστρεψε με έναν αναπάντεχο δυναμισμό ο οποίος προκάλεσε κύματα αισιοδοξίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες εκθέτες και επισκέπτες.

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

«Το είχαμε ανάγκη», ήταν το λάιτ-μοτίφ στα χείλη όλων καθώς δοκίμαζαν κρασιά και αντάλλασσαν απόψεις σαν σε οικογενειακή συνεύρεση μετά από πολλά χρόνια απουσίας. «Ο οινικός νόστος ήταν εκείνος που καθόρισε φέτος την ατμόσφαιρα στο Οινόραμα, όπου για τρεις ημέρες χάρη στα δώρα του Διονύσου ξεχάστηκαν τόσο οι πανδημίες όσο και οι πόλεμοι», δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης Ντίνος Στεργίδης.

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

Η τελευταία φορά που οι περισσότεροι οινοποιοί της έκθεσης έτυχε να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στην Αθήνα ήταν το 2019, με αποτέλεσμα οι 6.000 επισκέπτες να είναι φέτος εμφανώς …διψασμένοι να δοκιμάσουν τα αγαπημένα τους κρασιά από τις «χαμένες» λόγω Covid εσοδείες του 2019 και του 2020, αλλά και να ανακαλύψουν νέους έρωτες ανάμεσα στις 400 και πλέον νέες κυκλοφορίες της έκθεσης.

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

Από το 1994 που οργανώθηκε για 1η φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Οινόραμα έχει εξελιχθεί σε αδιαμφισβήτητο θεσμό για το ελληνικό κρασί με επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος, για άλλη μία φορά, εκατοντάδες παραγωγοί, εισαγωγείς και διανομείς απ’ όλη τη χώρα δειγμάτισαν περισσότερα από 2.300 ελληνικά και ξένα κρασιά και αποστάγματα σε καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού.

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

Ο δυναμισμός του ελληνικού κρασιού δεν είναι θέμα μόνο εικόνας αλλά και αριθμών: τα τελευταία δέκα χρόνια οι εξαγωγές μας έχουν αυξηθεί κατά 35%, με την ετήσια αξία τους να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Ειδικά στις Τρίτες χώρες, η περασμένη δεκαετία (2009-2019) εμφάνισε μία σημαντική αύξηση, της τάξης του 130% σε όγκο και 70% σε αξία. Οι τάσεις αυτές είναι σημαδιακές ενός κλάδου υγιή και εξωστρεφή, που σχεδιάζει, επενδύει και υλοποιεί χωρίς να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το κράτος, με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση της προσφερόμενης ποιότητας.

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψες

Ακριβώς όπως το Οινόραμα, που υπηρετεί το ελληνικό κρασί τα τελευταία 28 χρόνια.

Ήρθε η ώρα να πούμε και εμείς δύο λόγια για το φετινό Οινόραμα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα

"ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022" μας έλειψεςΚάτι τα 2 χρόνια που δεν έγινε η έκθεση, κάτι η πανδημία και το ελαφρύ άγχος από την ταυτόχρονη παραμονή αρκετού κόσμου σε κλειστό χώρο δημιουργούσε ένα σχετικό σφίξιμο

Με την είσοδό μας όμως όλα χάθηκαν, η οργάνωση ήταν άψογη από το αρχικό στάδιο όπου προμηθευτήκαμε τα εισητήριά μας μέχρι τον εσωτερικό χώρο και το στήσιμο αυτού

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οινοπαραγωγοί ήταν εκεί, αρκετά νέα ονόματα και ο αγαπημένος χώρος των Οινικών Αποκαλύψεων μας αποζημίωσαν στο έπακρο

Δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα και σε προτάσεις γιατί σίγουρα θα αδικήσουμε κάποιους

Προτείνουμε όμως 2 πράγματα

Επισκεφθείτε το παρακάτω link με την λίστα των εκθετών και ξεκινήστε τα δικά σας οινικά ταξίδια

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2022 λίστα εκθετών

Και 2ο ετοιμαστείτε για το ΟΙΝΟΡΑΜΑ του 2023


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST