Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

Μια μεγάλη επιτυχία!  To “The Birds”, η νέα διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, που μεταφέρει τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο κινητό ή το tablet σου, κατέκτησε την κορυφή των Ελληνικών charts στο App Store της Apple, μόλις μέσα σε 2 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωσή του.

Η εφαρμογή είναι το πρώτο έργο της νέας ελληνικής start-up Birigogo (www.birigogo.gr) που έχει αναλάβει να δημιουργήσει διαδραστικές εφαρμογές για κινητά και tablet που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, με περιεχόμενο τα αρχαία ελληνικά δράματα -κωμωδίες και τραγωδίες-  από το θησαυρό της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη!

Ένα εγχείρημα που φέρνει σε επαφή τους νέους χρήστες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας, με το λόγο, τα διακυβεύματα, την ηθική και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet μέσα από το site του www.birigogo.gr ή απευθείας από τα stores:

για iOS http://www.apple.co/3BXnfE1

για Android http://www.bit.ly/3S3J4Yd

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN

ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

~.~

The Birds

Οι Όρνιθες, το αριστούργημα του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό σου, από καταξιωμένους καλλιτέχνες

Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη

Για iOS και Android συσκευές

Μπορείς να φανταστείς του Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;

 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up που ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο προσφέροντας ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αποτέλεσμα: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός). Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο αμέσως επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο «Προμηθέας» του Αισχύλου και η «Ελένη» του Ευριπίδη.

 

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες. Κατεβάστε τώρα το «The Birds» στο κινητό ή το tablet. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo.

 

Περισσότερα στο www.birigogo.gr

~.~

Όρνιθες του Αριστοφάνη

Το αριστούργημα του Αριστοφάνη σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι.

Άκουσε την ιστορία – Γνώρισε τους ήρωες – Ανακάλυψε τις δράσεις.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN

ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Αφήγηση

Διαμαντής Καραναστάσης

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

Φίλιππος Φωτιάδης

Μουσική Σύνθεση – Ηχητικός Σχεδιασμός

Σταύρος Γασπαράτος

Δυο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν  τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη. Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;

Στόχος μας στο birigogo.gr είναι:

-Η γνωριμία των παιδιών με τους Αρχαίους Έλληνες ποιητές.

-Η εξοικείωση των παιδιών με τη Μυθολογία και την Ελληνική Ιστορία, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και απλών διαδράσεων.

-Η μύηση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας, στα διακυβεύματα, την ηθική, τους μύθους, τη γλώσσα και τις αξίες που διαπραγματεύονται, καταγράφουν και διαχειρίζονται δημιουργικά στο έργο τους οι αρχαίοι ποιητές.

-Η διαδραστική, ευχάριστη και δημιουργική προσέγγιση των μύθων και των κειμένων που διαμόρφωσαν την παγκόσμια δραματουργία και αποτελούν τη βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Μπες στο birigogo.gr και μείνε ενημερωμένος για τις νέες εφαρμογές που δημιουργούνται και μπορείς να κατεβάσεις.

Ανακάλυψε και μάθε παίζοντας!

birigogo.gr

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο άνθρωπος πίσω από το birigogo.gr

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.gr) που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποία η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας.

O Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998. Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και επιλεγμένες ταινίες παιδικών animation studio movies (Μαδαγασκάρη fransice, Ice Age francise, Star Wars Clone Wars κ.α.). Με το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ΑΙΜΑ (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία – μοντάζ – post production). Η ταινία έχει τις εξής διακρίσεις:

 

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Βραβείο Επιτροπής, SPECIAL JURY PRIZEWORLD CINEMA DRAMATIC (Διαμαντής Καραναστάσης), AMSTERDAM FILM FESTIVAL 2012 (Ολλανδία)

Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Σταύρος Γασπαράτος), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Βραβείο BEST CONCEPT FOR FICTION FILM (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Λονδίνο)

Βραβείο BEST ACTRESS (Βίκυ Βολιώτη), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο BEST SCREENPLAY (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο SPECIAL FESTIVAL MENTION (ΔιαμαντήςΚαραναστάσης), NOIDA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Ινδία)

Βραβείο HONORABLE MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), INDIE GATHERING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

Βραβείο GOLD AWARD (Διαμαντής Καραναστάσης) INTERNATIONAL MOVIE AWARDS (Ινδονησία)

Βραβείο AWARD OF RECOGNITION – Feature Film (Διαμαντής Καραναστάσης), THE indieFEST (Aug 2018, La Jolla, USA) 

Υποψηφιότητες, Best Foreign Language Feature Film / Best Original Score / Best Original Screenplay of a Foreign Language Film / Best Editing of a Foreign Language Film, International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON 2016 (Ηνωμένο Βασίλειο)

 

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Επίσημη συμμετοχή, GIJON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 (Ισπανία)

Επίσημη συμμετοχή, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2012

Επίσημη συμμετοχή, SAN FRANCISCO GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Η.Π.Α.)

Επίσημη συμμετοχή, VUKOVAR FILM FESTIVAL 2013 (Κροατία)

Επίσημη συμμετοχή, COLUMBIA GORGE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

 

To Δεκέμβρη του 2020 πραγματοποίησε τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση αλλά και όλο το post production, για το έργο «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» (Ανδρέα Φλουράκη) στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2021 ολοκλήρωσε τη μεσαίου μήκους ταινία του “11 μ.μ.”, με πρωταγωνιστές την Αθήνα, τους άδειους δρόμους της και τους κλειστούς χώρους πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Τον Μάιο του 2022 σκηνοθέτησε και κινηματογράφησε του έργο «Freddy». Το πρωτότυπο αυτό web-theater γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.  Το 2022 ανακοινώνει τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ που μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι, έχοντας μαζί του ως βασικούς καλλιτεχνικές συντελεστές τον διεθνή βραβευμένο μουσικό, συνθέτη και sound artist Σταύρο Γασπαράτο και τον Αρχιτέκτονα – Ζωγράφο – Εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη.

 

Press Release in English

 

“The Birds” by Aristophanes

Aristophanes’ masterpiece in an original interactive educational playbook.

Listen to the story – Meet the heroes – Discover the interactions.

 

DISCOVER – PLAY – LEARN

Explore Greek Myths, Tragedies, Comedies

 

SUPPORTED BY THE GREEK MINISTRY OF CULTURE

SUPPORTED BY CHARLES KOUN GREEK ART THEATER

 

Concept – Direction – Narration

Diamantis Karanastasis

 

Music Composition – Sound Design

Stavros Gasparatos

 

Art Illustration

Philippos Photiadis

 

Two Athenian friends, Pisthetaerus and Euelpides, dream of living in a place where peace, joy and tranquility will prevail. They will meet the bird Hoopoe, who was once the King Thereus of Thrache, until Olympus Gods transformed him. Pisthetaerus will devise a plan to found a new city, the city of birds in the ether, in the space between the world of men and the world of the Gods!

Will they manage to build their own Etherland? Will they find the help they need or will they meet resistance? Will the other birds show the same enthusiasm? Will the Gods have a say in this? Is it easy to dream up something entirely new? How easy is it, after all, to build your own Utopia?

Aristophanes Birds is the first educational app of Birigogo.gr from the series of ancient Greek myths and dramas created by the platform under the auspices of the Greek Art Theatre and the support of the Greek Ministry of Culture.

 

The aim of Birigogo is:

-To introduce children to the Ancient Greek poets.

-The familiarization of children with Mythology and Greek History, through audiovisual material and simple interactions.

-Introduction of children, through technology, to the stakes, ethics, myths, language and values that the ancient poets negotiate, record and manage creatively in their work.

-The interactive, enjoyable and creative approach to the myths and texts that have shaped world drama and form the basis of our cultural heritage.

 

birigogo.gr

INTERACTIVE EDUCATIONAL APPLICATIONS

Explore Greek Myths, Tragedies, Comedies


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST