Ο Street radio παρευρέθη στο 2o Συνέδριο Διαφορετικότητας στο Ζάππειο

2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο

Οφειλω να το ομολογήσω…πηγαίνω λόγω επαγγελματικής ιδιότητας επί 17 συνεχόμενα χρόνια σε συνέδρια ..για έναν χρόνο εργαζόμουν σε εταιρεία συνεδρίων…όμως σε τόσο ενδιαφέρον συνέδριο δεν έχω ξαναπάει …

Έχω δεί κ έχω συνεργαστεί με το γραφείο  boussias communications κ για άλλη μία φορά έζησα το πόσο εξαιρετικοί επαγγελματίες είναι και ειδικά πλέον με όλες τις προυποθέσεις που υπάρχουν λόγω του Covid-19.
Συγχαρητήρια κ στο ΚΕΑΝ ,στην Ελλάδα και σε Παγκόσμιο επίπεδο..

To 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις  πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις συζητήθηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της Διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Διεθνείς ομιλητές και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάσαν τις εξελίξεις και φέραν παραδείγματα από την παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ και Έλληνες θεσμικοί εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ανέδειξαν, θέματα που αφορούν στη χώρα μας.

Στο άνοιγμα του Συνεδρίου έκαναν την έναρξη του Συνεδρίου, η κα Τζένη Αναγνωστοπούλου, Head of Business Unit, HR Professional, Boussias Communications. Ο κος Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής Diversity Charter Greece και Πρόεδρος ΚΕΑΝ και ο Αιμίλιος Περδικάρης,  Δημοσιογράφος-Πολιτικός Συντάκτης, Συντονιστής Συνεδρίου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ,Χαιρετισμοί & Ομιλίες Θεσμικών ,όπως η κα Irena Moozová, Director at the European Commission for Equality and Union Citizenship in its department for Justice ,η Dr Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη ,ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πάτούλης ,ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ η κα Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο Πάνος Αλεξανδρής, Γενικός Γραμματέας  Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,η Βασιλική Λαζαράκου Δ.Ν., Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών για τις Τιτλοποιήσεις ,ο Χάρης Μαμουλάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου,ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΚΙΝΑΛ,ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, Policy Expert, ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών,ο Ξενοφών Κοντιάδης, Πρόεδρος, Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου,η Τζελίνα Κουκουμέλη, Ταμίας ΣΔΕ, Διευθύντρια Marketing Κρι Κρι Α.Ε. κ η Άννα Δαμάσκου, Πρόεδρος, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.
Όλοι τους θέσαν ως επιτακτική ανάγκη και σημαντικότητα την αλλαγή της κουλτούρας μας σε κουλτούρα ισότητας κ των συνθηκών που υπάρχουν στο τομέα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Στην συνέχεια μίλησε για την επιχειρηματικότητα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον εργασίας ο κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής-Ψυχίατρος
και η κα Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας όπου μίλησε ουσιαστικά για το πόσο άμεση αναγκη υπάρχει σχετικά με τον ψηφιακό Μετασχηματισμό της ΕΕ.

Ο Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης, Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, Κύπρος και η κα Παναγιώτα Κωνσταντή, Ανώτερη Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Έργων, Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, Κύπρος μίλησαν για την διαφορετικότητα στον τομέα της Υγείας κυρίως πριν και μετά Covid εποχή..

Ο κος Kaspars Zalitis, Founder of the Latvian Diversity Charter μίλησε για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα του μετά το lockdown κ η απαιτήσεις στα πλαίσια της οικογένειας κ πως η ψυχική κατάσταση έχει χειροτερέψει μετά το lockdown.

Ο κος Γεράσιμος Κοντογούρης, Head of Talent and Organization Development South East Europe, Papastratos,μίλησε για άλλαξαν στην εταιρεία του το τελευταίο διάστημα ,την τεχνολογία ,την παραγωγή ,το εργοστάσιο .Πλέον είναι ανοιχτές σε όλους οι Θέσεις εργασίας και πως το πιο σημαντικό είναι οι ξεκάθαρες θέσεις .

Η κα Φραγκιουδάκη εκπρόσωπος της Teleperformance Hellas, όπου μίλησε για την διαφορετικότητα στην εταιρεία της,είτε με την ισοτιμία γυναικών ,αντρών ,είτε με τους pride employees.

Και συνεχίστηκε η ροή του συνεδρίου με ένα πάνελ που συντόνισε η Λίνα Α. Δικαιάκου, Νομική Σύμβουλος
Μίλησε η κα Μαρίνα Γαλανού, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών  (Σ.Υ.Δ.),όπου εξέθεσε όλα τα χρόνια θέματα που έχει αντιμετωπίσει κ η ίδια της ,σαν επιχειρηματίας αλλά και σαν πρόεδρος του σωματείου.
Η κα Ήρα Λόντο, Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
Η κα Φιλίππα Δριβάλα, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Ένταξης του Κέντρου Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» όπου τοποθετήθηκε από την άποψη των ανθρώπων που έχουν περάσει ή περνάνε κάποια ψυχική νόσο και κατά πόσο τους βοηθάει να ενταχθούν σε εργασιακό πλαίσιο.

Το επόμενο Πάνελ ,συντόνισε η κα Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Γενική Διευθύντρια/Partner, Response
Συμμετείχαν η κα Μαρίκα Λάμπρου, Senior Business Advisor, BoD member (DEPA, Entersoft, Focus Bari), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣΕ,η κα Πέγκυ Βελλιώτου, Partner, KPMG , η κα Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Director of Product Innovation, Deputy-CEO, Convert Group και η κα Αγνή Μαριακάκη, CEO, MindSearch.

Και στο τελευταίο Πάνελ,συντόνισε η κα Εύη Μπουκώρου με συμμετοχή της κας Αναστασίας Ανδρίτσου, Country Director, British Council Greece,της κας Ανάλια Κόκκορη, People & Purpose Leader, Deloitte ,της κας Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, The Coca-Cola Company και τέλος της κας Εύη Μπουκώρου, Chief Business Development Officer, Junior Partner, Generation Y.

Συζητήθηκαν θέματα σεξισμού και κατα πόσο Γυναίκες σε ηγετικές θέσεις μπορούν να ανταποκριθούν του ρόλους τους,..πως κερδίζεται αυτή η μάχη…..μίλησαν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες ως γυναίκες και ως στελέχη μεγάλων πολυεθνικών.Γυναίκες σε θέσεις κλειδιά και αποφάσεων.Γυναίκες που χάραξαν την πορεία κ άνοιξαν την πόρτα για να δημιουργηθούν συνθήκες που άλλαξαν κ αλλάζουν την ιστορία της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας.

Προσωπικά ταυτίστηκα με αρκετές από τις απόψεις που ακούστηκαν και ένιωσα μία μικρή ελπίδα ότι όντως υπάρχουν ακόμη ιδανικά κ νεότερες εξελίξεις που θα μπορούσαν να ανοίξουν ορίζοντες…είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε όλοι και οι επιχειρήσεις ,ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και πως μόνο μέσα από έμπνευση κ ηγεσία ,καινοτομία ,αποδοχή κ ανθρωπιά μπορούμε να προοδεύσουμε…η εποχή των αρχηγών κ των μάνατζερ παλιών επόχων έχει πεθάνει…ελπίζουμε ότι σύντομα ένα παρόν κ μέλλον θα χαρακτηρίζεται από ήθος κ αξίες κ όχι επαναλαμβανόμενα μοτίβα παλαιοληθικά που πλέον είναι δυσλειτουργικά για όλους…

Συγχαρητήρια σε όλους για τα μυνήματα κ την πρωτοβουλία.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST