“Ο κουμπαράς” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θερινό θέατρο Λαμπέτη

"Ο κουμπαράς" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θερινό θέατρο Λαμπέτη

Μπαίνοντας στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας της ταράτσας του θερινού θεάτρου Λαμπέτη από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος παρουσιάζεται η κλασική κωμωδία «Ο κουμπαράς» του Εζέν Λαμπίς σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Μια συντροφιά Γάλλων αστών της επαρχίας –προκειμένου να ξοδέψει τα χρήματα που μάζεψε σ’ έναν κουμπαρά– πηγαίνει στο Παρίσι. Εκεί τους περιμένει μια σειρά από αναπάντεχες περιπέτειες: γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας κλοπής, πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας σ’ ένα από τα καλά εστιατόρια της πρωτεύουσας, οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα όπου και φυλακίζονται, δραπετεύουν, κρύβονται σε χαλάσματα, καταδιώκονται και διαρκώς προκαλούν νέες καταστροφές με την αφέλεια και την κουτοπονηριά τους. Δε θα παραλείψουν ενδιαμέσως να περάσουν από ένα γραφείο συνοικεσίων στο οποίο συμβαίνουν άλλα τόσα απρόοπτα περιστατικά. Μέχρι να έρθει το αίσιο τέλος, ν’ αποδειχθεί η αθωότητά τους και να βρουν τα χρήματα του εισιτηρίου της επιστροφής στην κωμόπολή τους, ο Εζέν Λαμπίς βρίσκει τον τρόπο να διακωμωδήσει με καυστικό τρόπο τις συνήθειες των αστών της εποχής του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι συντελεστές είναι καθηγητές του Ιάσμου, και η διανομή αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστές και απόφοιτους της Σχολής.

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Γαλάνη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκως, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλέξανδρος Μούντι
Επικοινωνιακό υλικό – Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας
Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30


Σχετικά άρθρα

Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST