Ο δολοφόνος «μικροαστός μεροκαματιάρης»


επιμέλεια : Στρατής Ηλιάκης «Homo Politicarius» ΠΕΜ. 16:00-18:00 

Αυτοί είμαστε. Αυτοδικία. Ο νόμος στα χέρια μας. Βία εις το όνομα της αυτοάμυνας. Δολοφονία εις το όνομα της ιδιωτικής περιουσίας. Ακόμα κι αν δεν απειλείσαι. Βία για να υπερισχύσεις, για να ασκήσεις την εξουσία που πάντα ήθελες, για να ταπεινώσεις, να αποδείξεις την σκληρότητα σου.

Έτσι μάθαμε. «Η αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλειά της».  Θα δράσω εγώ λοιπόν. «Ανασφάλεια και Εγκληματικότητα», τα πρώτα θέματα στις ειδήσεις. Συνηθίσαμε στην βία, επικρατεί παντού άλλωστε.

Κοινωνικές διακρίσεις. Κατηγοριοποίηση. «Μετανάστες, πρεζόνια, αναρχικοί, τραβέλια και πουτάνες.» Στοχοποίηση.

Αυτοί είμαστε. Πνευματικά και ηθικά μικρομεσαίοι, υπό το άλλοθι του «νοικοκυραίου, μεροκαματιάρη». Φασίστες. Μιμητικά όντα. Βίαιο κράτος εκτρέφει βίαιες αντιλήψεις. Φτωχοποίηση της Παιδείας. Δήθεν. Απάνθρωποι ανθρωπίσκοι.

Αγέλες. Όλοι μαζί εναντίον ενός αδυνάμου. Ξέσπασμα για όλα, στους «αποδιοπομπαίους τράγους» της κοινωνίας. Βία στην οικογένεια, βία στη δουλειά.

«Δεν είχε δώσει δικαιώματα, ήταν φιλήσυχος άνθρωπος». Χαρακτηριστικό των πάντων. Πέφτουμε από τα σύννεφα.

Ταξιτζής επιτίθεται σε επιβάτη, το πρωί του Σαββάτου.
Αντιφασίστας ξυλοκοπείται, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης λιντσάρετε από ένα φασιστικό όχλο, τον περασμένο Μάιο.
Μία γυναίκα ξυλοκοπείται από τον σύζυγο της, σε συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Η γυναίκα δεν αντιδρά. Η άναρχη μάζα των θεατών αντεπιτίθεται, τον Ιούνιο του 2017.

Μερικές από τις πρόσφατες επιθέσεις μικρομεσαίων, της «διπλανής πόρτας». Όσες έγιναν ευρέως γνωστές. Δεκάδες άλλες έχουν μείνει κρυφές, σε γειτονιές, σε σπίτια, χαραγμένες στις ψυχές δραστών και θυμάτων.

Υπό την επήρεια ουσιών. Για την βία του πρεζέμπορα θα μιλήσουμε; Ή μήπως έχει το «άλλοθι» του ισχυρού; Για την βία των Μέσων; Για την βία του κράτους; Για την ανύπαρκτη προστασία των χρηστών, των ασθενών; Για την «επάρατη νόσο» της κοινωνίας; Τον φασισμό;

Αυτοί είμαστε. Αγέλες.
Συνηθίσαμε και τώρα μοιάζουμε όλοι με το «τέρας».
Βία. Τα «κοινωνικά παράσιτα» εξολοθρεύτηκαν. Ο μικροαστός νιώθει και πάλι ασφαλής.


Σχόλια αναγνωστών

Κάντε ένα σχόλιο

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαιτούμενα πεδία συμβολίζονται με *


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background