“New War Design” το album του Θοδωρή Κότσυφα κυκλοφορεί από την PuzzleMusik

"New War Design" το album του Θοδωρή Κότσυφα κυκλοφορεί από την PuzzleMusik

Θοδωρής Κότσυφας

New War Design

CD, digital                                                                 

 Ο Θοδωρής Κότσυφας, γνωστός όχι μόνο ως μέλος των Next Step αλλά και από τις πολλές συμμετοχές του σε live και ηχογραφήσεις σχημάτων της ελληνικής jazz σκηνής συγκεντρώνει στο νέο του άλμπουμ “New War Design”  6 νέες συνθέσεις εμφανώς επηρεασμένες από την rock κιθαριστική σκηνή, με έντονη την παρουσία του αυτοσχεδιασμού.

Στις ενορχηστρώσεις συναντάμε  κιθάρες, πιάνο και keyboards, μπάσο, 2 ντραμς, αλλά και επιπλέον drum programming. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια παλέτα ήχων και ηχοχρωμάτων με στοιχεία  από διάφορες τάσεις της Rock αλλά και τις σύγχρονες μορφές της Jazz.

Στο άλμπουμ συμμετέχει μία πολύ δυνατή ομάδα μουσικών της jazz (και όχι μόνο) ελληνικής σκηνής. Τον πυρήνα του σχήματος αποτελούν οι :

Ορέστης Πετράκης (πιάνο/keyboards/synths), Δημήτρης Κλωνής (Drums), Θάνος Χατζηαναγνώστου (Drums) και Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρες, μπάσο, drums programming).

Στη σύνθεση “An Unlimited Impossible Development” συμμετέχει ο συνοδοιπόρος του Θοδωρή Κότσυφα στους The Next Step Quartet, Γιάννης Παπαδόπουλος (keyboards, synths), ενώ η σύνθεση “Xenos” φιλοξενεί δύο guests. Τον Haig Yazdjian στο ούτι και τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα.

Το άλμπουμ ερευνά ένα ευρύ φάσμα ηχοτοπίων. Οι ροκ φόρμες αναμιγνύονται με τις σύγχρονες τάσεις της jazz, το λυρικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό και τελικά σημαντικό συστατικό στοιχείο του άλμπουμ είναι η εναλλαγή των διαθέσεων. Με δυο λόγια το “New War Design” διαθέτει πλοκή και φαντασία.

Ο ίδιος ο Θοδωρής Κότσυφας  λέει για το άλμπουμ και τη διαδικασία που οδήγησε σε αυτό:

Το New War Design, άμεσα επηρεασμένο από τις συνθήκες στις οποίες παράγουμε μουσική την τελευταία δεκαετία τόσο ως προς την θεματολογία όσο και ως προς την ίδια την διαδικασία παραγωγής, είναι ένα άλμπουμ/συλλογή εμπειριών και επιρροών από όλα αυτά που με καθόρισαν σαν ακροατή και σαν μουσικό. Ήχοι και χρώματα από τις κασέτες της ελληνικής ροκ σκηνής που δανειζόμουν μικρός και από το πρώτο μου cd player που έπαιζε επαναλαμβανόμενα το Surfing With The Alien (Joe Satriani) και το Perfect Strangers (Deep Purple),  μέχρι την συναναστροφή μου με κάποιους σπουδαίους αυτοσχεδιαστές της Τζαζ, την αγάπη μου για σπουδαίους κιθαρίστες που καθόρισαν το πως παίζεται το συγκεκριμένο όργανο και τους  φίλους μου από τους οποίους έχω μάθει το περισσότερο που θα μπορούσα για αυτή την τέχνη. Το άλμπουμ δεν φιλοδοξεί σε τίποτα παραπάνω από την ειλικρίνεια που συχνά καταπιέζουμε στο όνομα των καιρών. Αφιερωμένο στους γονείς μου που πάντα κάνανε περισσότερα από αρκετά”

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 σε CD στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία και σε streaming/download σε Spotify, Apple music/iTunes, Deezer, YouTube Music, Amazon music, Tidal και άλλες πλατφόρμες. Σε αυτό το smartlink υπάρχουν συγκεντρωμένα τα links που οδηγούν στις υπηρεσίες streaming:

https://album.link/new-war-design-thodoris-kotsi

               

                YouTube link “A Little More To Forget” (teaser video)

https://www.youtube.com/watch?v=xJ5u1Ytwero&ab_channel=thodoriskotsifas

Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Φώτης Παπαθεοδώρου

Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Θοδωρής Κότσυφας

Video: Λενιώ Λέντζα (Στυλοβάτες)

 

Ζωγραφική εξωφύλλου: Έφη Θεοδωροπούλου

Design εξωφύλλου: Λενιώ Λέντζα / Ελένη Κεσαπίδου

 

Προηγούμενη solo δισκογραφία του Θοδωρή Κότσυφα:

Conception Of Thought (CD, digital – 2017 The Lyst Records)

 

Θοδωρής Κότσυφας links:

▶Bandcamp: https://thodoriskotsifas.bandcamp.com/album/new-war-design-2 ▶YouTube Channel: https://www.youtube.com/@Thodguit

▶ Facebook: https://www.facebook.com/thodoris.kotsifas

 

Puzzlemusik Links

▶  Site: http://www.puzzlemusik.com       ▶ Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

▶  YouTube Channel:https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow/?sub_confirmation=1

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: puzzlemusik@gmail.com    Επικοινωνία για Live Booking: events.puzzlemusik@gmail.com


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST