Νέα της Συνόδου – Βρυξέλλες, 19-23 Οκτωβρίου 2020

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ψηφοφορία για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής
Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει σχέδια που θα κάνουν την Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική πιο βιώσιμη, ανθεκτική και ευέλικτη, για να συνεχίσει να παρέχει διατροφική ασφάλεια στην ΕΕ.

Οι προτεραιότητες του Κοινοβουλίου για τη νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες
Συζήτηση την Δευτέρα και ψηφοφορία την Τρίτη για τις απαιτήσεις των ευρωβουλευτών για τους κανόνες παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ψηφιακές πλατφόρμες και αγορές.

Τεχνητή νοημοσύνη: το ΕΚ θέτει τις βάσεις για τους πρώτους Ευρωπαϊκούς κανόνες
Οι θέσεις των ευρωβουλευτών για το πώς η ΕΕ μπορεί να θεσπίσει κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ενισχυθούν η καινοτομία, η δεοντολογία και η εμπιστοσύνη στην τεχνολογία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας της για το 2021
Tην Τρίτη στις 15.00 (τοπική ώρα) οι ευρωβουλευτές θα σχολιάσουν το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το 2021.

Ανακήρυξη του νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ για το 2020 από τον πρόεδρο του ΕΚ
Την Πέμπτη, η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ (ο πρόεδρος David Sassoli και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) θα αποφασίσει ποιος θα κερδίσει το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης.

Σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου και COVID-19 στο επίκεντρο μετά την Σύνοδο Κορυφής
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel θα παρουσιάσει και θα συζητήσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής (15-16 Οκτωβρίου) με τους βουλευτές του ΕΚ την Τετάρτη.

«Χρυσά» ευρωπαϊκά διαβατήρια: συζήτηση στην ολομέλεια
Οι ευρωβουλευτές θα ρωτήσουν την Επιτροπή σχετικά με πιθανά μέτρα για να σταματήσει η πώληση της Ευρωπαϊκής υπηκοότητας και η παροχή «χρυσής βίζα» σε εγκληματίες από τρίτες χώρες.

Η ΕΕ πρέπει να βγει πιο ανθεκτική από την κρίση
Ανάκαμψη που θα μειώσει τις οικονομικές αποκλίσεις και θα ενισχύσει τους μακροπρόθεσμους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ, αναμένεται να ζητήσουν οι ευρωβουλευτές.

Αποψίλωση των δασών: νομοθετική πρόταση του ΕΚ για την αντιμετώπισή της
Αίτημα του ΕΚ για υποχρεωτική δέουσα επιμέλεια από τις εταιρείες, ώστε ότι τα προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά της ΕΕ να μην συνεισφέρουν στην παγκόσμια αποψίλωση των δασών.

Παιδεία και COVID-19: να κλείσει η «ψηφιακή ψαλίδα»
Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν από την Επιτροπή επείγοντα μέτρα για να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση σε περίπτωση νέας απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αμοιβαιότητα θεωρήσεων με τις ΗΠΑ: η Επιτροπή να συμμορφωθεί με το δίκαιο της ΕΕ
Το ΕΚ εκφράζει την αυξανόμενη απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι πολίτες τεσσάρων χωρών της ΕΕ εξακολουθούν να χρειάζονται βίζα, ενώ οι υπήκοοι των ΗΠΑ εισέρχονται στην Ευρώπη ελεύθερα.

Ελάττωση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της κρίσης COVID-19
Η απώλεια θέσεων εργασίας στην ΕΕ και οι τρόποι ενίσχυσης της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης από τη νόσο COVID-19 θα συζητηθούν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή την Τετάρτη.

Συζήτηση για την αστυνομική βία στα κράτη μέλη
Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να αναφερθούν σε καταγγελίες για υπερβολική ή αδικαιολόγητη αστυνομική βία, τονίζοντας ότι κάθε κατάχρηση εξουσίας πρέπει να τιμωρείται, σε συζήτηση την Τρίτη.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια
Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν και άλλα θέματα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων παρατίθενται παρακάτω.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background