Νέα της Συνόδου, 23 με 26 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συλλογική προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών στην ΕΕ
Οι ομάδες καταναλωτών που ζημιώνονται από παράνομες πρακτικές θα μπορούν σύντομα να κινήσουν νομικές διαδικασίες συλλογικά και να ζητήσουν αποζημιώσεις.

Ελευθερία του Τύπου: ανησυχία για απόπειρες φίμωσης και επιθέσεις
Οι ευρωβουλευτές φοβούνται ότι η πολυφωνία κινδυνεύει σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και προειδοποιούν για την αυξανόμενη πίεση και παρενόχληση που υφίστανται οι δημοσιογράφοι.

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν το «δικαίωμα στην επισκευή» για τους καταναλωτές
Συζήτηση και ψηφοφορία για την ενίσχυση της βιωσιμότητας μέσω επαναχρησιμοποίησης και επισκευής και με την αντιμετώπιση πρακτικών που συντομεύουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Η κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ επιδεινώνεται
Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει την Τρίτη και θα ψηφίσει την Τετάρτη την ετήσια έκθεσή του για την περίοδο 2018-2019 σχετικά με την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ.

Συζήτηση για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την κατάσταση στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου μερικού ανοίγματος των Βαρωσίων, με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.

Η ΕΕ να θέσει στόχο την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2030
Τη Δευτέρα, το Κοινοβούλιο θα συζητήσει και ψηφίσει τρόπους για την καταπολέμηση της αστεγίας και την εξάλειψη του αποκλεισμού από τη στέγαση στην ΕΕ.

COVID-19: το Κοινοβούλιο ζητά πλήρως λειτουργικό χώρο Σένγκεν
Οι περιορισμοί της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ θα πρέπει να αποτελούν εξαίρεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές.

Σύνοδος Κορυφής Δεκεμβρίου: εμβόλια, τρομοκρατία και προστασία του κλίματος
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα κύρια θέματα της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη το πρωί με την πρόεδρο της Επιτροπής von der Leyen και τη Γερμανική Προεδρία.

Εκλογές Μαΐου 2019: απολογισμός με το βλέμμα στο μέλλον της ΕΕ
Το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα με συμπεράσματα από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019, εξετάζοντας παράλληλα την τρέχουσα κατάσταση των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων.

Το Κοινοβούλιο παρουσιάζει το σχέδιο του για μια νέα βιομηχανική στρατηγική
Μια αλλαγή στη βιομηχανική πολιτική της Ένωσης θα βοηθούσε τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κρίση και τις ψηφιακές και περιβαλλοντικές μεταβάσεις, αναφέρουν οι ευρωβουλευτές.

Συζήτηση με την επίτροπο Κυριακίδου: νέα φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη
Η βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλή και οικονομικά προσιτά φάρμακα και η στήριξη της καινοτομίας στη φαρμακευτική βιομηχανία της ΕΕ θα συζητηθούν την Πέμπτη.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια
Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν και άλλα θέματα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων παρατίθενται παρακάτω.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background