Mykonos Art Festival 2022 από το Σάββατο 25 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Mykonos Art Festival 2022 από το Σάββατο 25 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Το MYKONOS ART FESTIVAL 2022 είναι γεγονός!

Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο!

Έναρξη Σάββατο 25 Ιουνίου

Διάρκεια έως  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Μία παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Π.Α.Κ.Ο.  Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ  και του Δήμου Μυκόνου

Εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών στη Χώρα και έργα που έγιναν ειδικά για το Φεστιβάλ, videoπροβολές , χορός, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, αφιερώματα σε δημιουργούς, κινηματογράφο – για πρώτη φορά το ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL έρχεται στη Μύκονο και θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Το Mykonos Art Festival  2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης.

Πρόκειται για μια βεντάλια δράσεων οι οποίες μαζί με τις εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών φορέων επιδιώκουν να καλύψουν το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση της Μυκόνου.

Η επίσημη έναρξη του MYKONOS ART FESTIVAL 2022,θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 28 Ιουνίου μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου με ένα σύνολο εκδηλώσεων που δίνουν τον τόνο μιας μεγάλης γιορτής. Ένα 3D mapping video θα ντύσει την πρόσοψη του Δημαρχείου, η  σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη θα τραγουδήσει αγαπημένες άριες με τη συνοδεία της κιθαρίστριας Κορίνας Βουγιούκα ενώ αμέσως μετά ακολουθεί πάρτυ με DJ την Άννα Πασχαλίδου που υπόσχεται διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Η αναγγελία της έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου από το δυναμικό  γκρουπ κρουστών Batalá.

Η συνέχεια το ίδιο δυναμική και ενδιαφέρουσα.

Συναυλίες …συναυλίες… και μουσικές σε όλο το νησί.

Μουσική μπαρόκ στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλοστο τσέμπαλο και τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, συναυλία μεσαιωνικής λατρευτικής μουσικής από το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα στον Καθολικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Αλευκάνδρα. Ακόμη στο συναυλιακό πρόγραμμα συμμετέχουν ο  Δημήτρης Βασιλάκης με το κουαρτέττο του και special guest τον σπουδαίο Αμερικανό  σαξοφωνίστα Craig Bailey, η Sugahspank, οι Polis Ensemble και η Ερήνη.

Η Καίτη Γαρμπή και η Δήμητρα Γαλάνη  θα μας χαρίσουν δύο ξεχωριστές βραδιές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ένα αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τους Χρήστο Θηβαίο και Κώστα Θωμαϊδη.

Ξεχωριστή στιγμή για το MYKONOS ART FESTIVAL 2022 η συνεργασία για πρώτη φορά με το Athens Open Air Film Festival και οι OPEN AIR FULL MOON προβολές δίπλα στο κύμα. Στις 12/7 θα απολαύσουμε τον Τζεφ Μπρίτζες ως ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και στις 13/7 θα γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουλίου με την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ MOULIN ROUGE του Μπαζ Λούρμαν.

Τέλος ταξιδεύουμε στη Δήλο  με την  θεατρική παράσταση ΦΑΕΘΩΝ, σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου  και  μία εξαιρετική διανομή, Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας . Ζωντανή μουσική:  Σόλη Μπαρκή .

 

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Μυκονιάτικες καλλιτέχνες, με μουσικά και χορευτικά   σχήματα παραδοσιακά και σύγχρονα, με την θεατρική παράσταση «Εμείς οι Έλληνες»  από τη  Θεατρική Ομάδα Μυκόνου σε σκηνοθεσία Δομίνικου- Δημήτρη Κουκά και μικρασιάτικες γεύσεις  αφού «100 χρόνια… Μπαχαρίζει» και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου θα κάνει τις μνήμες «γιορτή».

 

 Σημείωμα Ίλιας Παπασπύρου

Καλλιτεχνική διευθύντρια Mykonos Art Festival 2022

Το Mykonos Art Festival2022 ανοίγει πανιά στις 25 Ιουνίου και θα κλείσει αυλαία στις 30 Σεπτεμβρίου . Δύο χρόνια μετά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας ξεκινάμε και πάλι με γιορτινή διάθεση και μια κρυφή προσδοκία: Να καταφέρει η Τέχνη να μας κινητοποιήσει και να μας προκαλέσει.

Το φετινό πρόγραμμα διατρέχει μια σκέψη και ένα όραμα γύρω από τη λειτουργία του Δημόσιου Χώρου.

Ποιός και γιατί τον περπατά, τι βλέπει, τι σκέφτεται, πώς  μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης και ο κάτοικος στη διαμόρφωσή του;

Τι ζητάμε από τα σοκάκια και τις πλατείες αυτής της πανέμορφης Χώρας και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο χώρους-“τοπόσημα του νησιού, γνωστά και άγνωστα, προβεβλημένα ή κρυφά και παραμελημένα;

Με αυτές τις σκέψεις δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη περιπατητική διαδρομή για να  ανακαλύψουμε πέντε εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ και τη Μύκονο.

Μια ομάδα σπουδαίων χορευτών θα διασχίσει τη Χώρα και θα δημιουργήσει in situ πέντε μικρές χορογραφίες, τολμώντας να χαράξει μια δική της πορεία σε πέντε απροσδόκητες στάσεις .

Με προβολές 3D Mapping Video, ένα διήμερο με πανσέληνο και σινεμά δίπλα στο κύμα  με την πολύτιμη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival,συναρπαστικές μουσικές και συναυλίες που θα μας ταξιδέψουν από τον Μεσαίωνα έως το σήμερα, πάρτυ, χορός και DJ set,  και ένα ταξίδι στη Δήλο με την παράσταση ΦΑΕΘΩΝ σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου, θα βρεθούμε θεατές στην περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης.

Ελπίζω οι πλατείες , τα σοκάκια , ο υπαίθριος και ο δημόσιος χώρος, να λειτουργήσουν  ως χώροι ελεύθερης πρόσβασης, σκέψης , διασκέδασης και συνάντησης του κοινού με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές.

Και η Μύκονος να γιορτάσει ένα διαφορετικό καλοκαίρι.

MYKONOSARTFESTIVAL 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες  οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου

Ώρα έναρξης 19.00

Batalá

Το δυναμικό  γκρουπ κρουστών Batalá θα αναγγείλει μουσικάτην έναρξη του Φεστιβάλ. Δώδεκα μουσικοί με παραδοσιακά κρουστά και σε έντονο χορευτικό ρυθμό  θα διανύσουν τα σοκάκια της Χώρας για να αρχίσει η γιορτή του MykonosArtFestival 2022.Η μουσική βόλτα θα κλείσει με μια έκπληξη, όταν τα τύμπανα συναντηθούν με τους ντόπιους τσαμπουνιέρηδες,

Τρίτη 28 Ιουνίου

Δημαρχείο, ΄Αγιος Νικολάκης της Καδένας

Επίσημη Έναρξητου MYKONOSARTFESTIVAL 2022

΄Ωρα 20.30 Η σοπράνο  Μυρσίνη Μαργαρίτη    και η σολίστα κλασσικής κιθάρας Κορίνα Βουγιούκα θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες στο Μολαράκι  του Αγ. Νικολάου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα SCHUBERT , VILLA-LOBOS,  RAVEL και PUCCINI.

21.00 ΄Εναρξη/Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, την Πρόεδρο της Π.Α.Κ.Ο Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ΄Αννα Καμμή και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ίλια Παπασπύρου.

21.30 Προβολή 3DMappingVideoShow

Μια εντυπωσιακή προβολή 3DMappingVideoθα ζωντανέψει την πρόσοψη του   Δημαρχείου για να  αναδείξει την ιστορικότητα του κτιρίου και τη διαχρονική αρχαιολογική και πολιτιστική ταυτότητα της Μυκόνου και του  ιερού νησιού της Δήλου.

Μια παραγωγή της ΠΑΚΟ Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ σε συμπαραγωγή με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων  Κυκλάδων 

22.00 Ακολουθεί το πάρτιτης έναρξηςμε  DJτηνΆννα Πασχαλίδου

ΙΟΥΛΙΟΣ

5 επί  5 στη Χώρα  

Εγκαίνια Κυριακή 3 Ιουλίου

Τόπος συνάντησης Δημαρχείο  ώρα έναρξης  19.30

Πέντε σημαντικοί εικαστικοί καλλιτέχνες παρεμβαίνουν με τα έργα τους στην  Χώρα της Μυκόνου. Ο δημόσιος χώρος «αποκαλύπτεται» με διαφορετικό τρόπο για να μας υπενθυμίσει ότι μπορεί να προκαλεί, να αιφνιδιάζει, να διδάσκει , να αφυπνίζει και δημιουργεί συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει .

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 19.30 οι  καλλιτέχνες θα μας ξεναγήσουν στα έργα τους  χαράσσοντας στη Χώρα μια ασυνήθιστη περιπατητική  διαδρομή.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Χάρης Κοντοσφύρης-  “Σύναξη πουλιών» , γλυπτική σύνθεση (Ματογιάννια)

Δημήτρης Λάμπρου  «Whitelabyrinth»   Εγκατάσταση (Πλατεία Αγίου Αντωνίου)

Μαργαρίτα Πέτροβα  ilétaitunpetitnavire”  Εγκατάσταση (Είσοδος Δημαρχείου )

ΆκηςΟυλκέρογλου,  «PortableLandscapes»- “Φορητά Τοπία”Εγκατάσταση  (Γιαλός )

Βασίλης Καβουρίδης,«Ibuildtheabyss» Εγκατάσταση ( Πλατεία Αγίας Μονής)

Χάρης Κοντοσφύρης«Σύναξη πουλιών»Γλυπτική σύνθεση 

Σε συνέργεια με την Ραφαέλα Δεληγιάννη  (2022. μεταλλικός σωλήνας,ξύλο, ρητινούχο  τσιμέντο,ήχος mp3.)

 

Η γλυπτική σύνθεση “Σύναξη πουλιών” αποτελεί μια εύληπτη γλυπτική εικόνα που περιγράφει την συνάθροιση   πουλιών σε μια γωνιά της πόλης της Μυκόνου. Η έκπληξη από την κοινωνικότητα των πουλιών φαντάζει πολύ ευχάριστη και υποσχόμενη για την αντίστοιχη κοινωνικότητα των ανθρώπινων κοινωνιών. Το σημείο σύναξης πουλιών και ανθρώπων χαρτογραφεί,  σηματοδοτεί και εικονογραφεί το σταυροδρόμι της συνάντησης. Τα πουλιά είναι το δέλεαρ των ανθρώπων για το επουράνιο, για την σχέση μας με το πέραν. Η ηχητική σύνθεση κρούει τα φύλλα , έλκει νότες  πιάνου, εκφωνεί τιτιβίσματα.

 

Δημήτρης Λάμπρου «White labyrinth»- Λαβύρινθος  (2022)

 

«Ο κόσμος γυρίζει και ο κόσμος αλλάζει, αλλά ένα πράγμα δεν αλλάζει…Η αδιάκοπη μάχη του Καλού με το Κακό»

Τ.Σ. Έλιοτ, «Ο Βράχος», 1934

 

Μέσα από μία βιωματική διαδρομή στην έννοια του Λαβυρίνθου, που αρχικά αποτυπώθηκε στον Ψηλορείτη το 2021, διαπραγματευόμενος την αγωνία της εξόδου από προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα – στέλνοντας σήμα κινδύνου από τα μιτάτα των βοσκών, μέσω των ηχοποιημένων μαγνητικών κυμάτων του πλανήτη ΔΙΑ, ο Λαβύρινθός φορώντας μαύρα πανιά, επιστρέφει στην Αθήνα (στις παλιές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ) αφήνοντας κατά τον Ντεριντά, “το αληθινό πένθος για πάντα ανολοκλήρωτο”.

 

Στις 3 Ιουλίου ο Λαβύρινθος απο φωτεινή διαδρομή στο σκοτάδι, μετασχηματίζεται ο ίδιος σε φως κι εξαϋλώνεται αφήνοντας τους άυλους επίσης στίχους του ποιητή T.S Eliot, αποτυπωμένους στο έδαφος της Μυκόνου να μας θυμίζουν: πως δεν πρέπει να χαθεί η Σοφία από τη γνώση, η γνώση μέσα στην άπειρη διαθέσιμη πληροφορία και τελικά να χαθεί η ζωή μέσα στην ίδια τη ζωή…

 

Η Ιστορικός Τέχνης & επιμελήτρια εκθέσεων (AICA HELLAS) Μπία Παπαδοπούλου, αναφέρει:

 

«…Περιφερόμενος στα υποφωτισμένα μονοπάτια του λαβύρινθου – μεταφορικά στα αχαρτογράφητα μονοπάτια του ασυνείδητου – ο επισκέπτης προσλαμβάνει το έργο ως μυστική τελετουργία καταβύθισης στον ενδότερο εαυτό.

Καθώς παλινδρομεί στον χώρο και τον χρόνο, το σώμα, οι αισθήσεις, ο νους και το συναίσθημα βρίσκονται σε επαγρύπνηση ενώ εγείρονται από τη λήθη προσωπικά βιώματα και συλλογικές εμπειρίες.

Μια «πνευματική» πηγή φωτός τον αναμένει ως αναπάντεχη έκπληξη στον πυρήνα του έργου. Μια σπείρα που διαγράφεται στο δάπεδο – σύμβολο της αέναης ζωτικής κίνησης, σχήμα που θα μπορούσε να επεκτείνεται στο άπειρο. Δημιουργείται από την προβολή των ακόλουθων ποιητικών στίχων από το έργο του Έλιοτ που παρατίθεται στην αρχή του κειμένου:

«Που είναι η σοφία που έχουμε χάσει μέσα στη γνώση; Που είναι η γνώση που έχουμε χάσει μέσα στις πληροφορίες; Που είναι η ζωή που έχουμε χάσει μέσα στο ζην;». Οι φράσεις καταγράφονται ως άυλα, ευανάγνωστα, φωτεινά ίχνη στο πλακόστρωτο. Λειτουργούν ως νέοι «λαβύρινθοι με λέξεις» γεμάτοι κρυμμένα νοήματα, γρίφους και μυστικά.

Η ενέργεια και το φως που εκπέμπει το αρχέγονο σχήμα της σπείρας, προσδίδει στους στίχους του Έλιοτ μια αισιόδοξη χροιά. Η ανασυγκρότηση του δέκτη/θεατή, που γίνεται εφικτή μέσα από τη γνώση και την αυτογνωσία, θα τον οδηγήσουν ως σύγχρονο Θησέα στην έξοδο από τον λαβύρινθο, σηματοδοτώντας τη νίκη του καλού έναντι του κακού…».

 

 

ΜαργαρίταΠέτροβα  “il était un petit navire” 2022 , Εγκατάσταση

Ήχος: ΆνναΣτερεοπούλου

Το έργο “ Il était un petit navire”  έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το φεστιβάλ του νησιού και αποτελείται από μια εγκατάσταση και ένα ηχητικό περιβάλλον. Ένα ανθρωπολογικό έργο βασισμένο στο αίσθημα της ανθρώπινης επιβίωσης μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, θέλει να δείξει την αντίθεση μεταξύ πολιτισμού και ενστίκτου.

Πρόκειται για μια σιδερένια βάρκα απόεκείνες  που παίζαμε στο λούναπάρκ, όπου στο εσωτερικό της αποκαλύπτεται  ένα τοιχίο δομημένο με την τεχνική της ξερολιθιάς, ένα στοιχείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ευρύτερο τόπο και που πηγάζει από τα βάθη της αρχιτεκτονικής μας ιστορίας. Ως  ένα πηγάδι, ένα ταφικό σύμβολο. Το ηχητικό κομμάτι αποτελείται από την εικαστική μετάλλαξη του γνωστού παιδικού τραγουδιού «ήταν ένα μικρό καράβι» και ο ήχος προέρχεται από το εσωτερικό της βάρκας. Αυτό το παραδοσιακό γαλλικό ναυτικό τραγούδι, που πλέον θεωρείται παιδικό, παρά το μακάβριο θέμα του και πίσω από την γλυκιά του μελωδία κρύβει την βιαιότητα της ανάγκης για επιβίωση, ως μια ανάμνηση μιας αληθινής ιστορίας.

 

ΒασίληςΚαβουρίδης«Ibuildtheabyss» Εγκατάσταση

Οάνθρωποςείναι αυτός πουγεννάτηνπραγματικότητα.Ηφυσιολογίαμας, μας επιτρέπεινααντιλαμβανόμαστετηνπραγματικότηταμεένανσυγκεκριμένοτρόπο. Τααισθητήριά μας είναιατελήόργανα. Διαβάζουντονκόσμομέσασεένασυγκεκριμένο, μικρόφάσματοοποίο μας δίνειμιαπολύμικρήεικόνααυτούπουπραγματικάυπάρχειγύρο μας καιείναιόλοέναψεύτικο, γέννηματουμυαλούμας.

Έτσικαιστοέργοηπραγματικότηταξεπετάγεταιμέσααπότοκεφάλιτουανθρώπου, της Εύας, τουθρυλικούστοιχείουπουέχειτηνιδιότητακαιτηνμοναδικήικανότηταναγεννά. Κάποιεςμορφές είναι ακατέργαστεςακόμαδενέχουνδιαμορφωθείκαικάποιεςπιολοκληρωμένες.

ΔιαβάζονταςτηνΑσκητικήτουΚαζαντζάκη “Γιαναμητρεκλίσω, μηνγκρεμιστώ, χτίζωπάνωστονίλιγγογιοφύρια, ανοίγωδρόμους, οικοδομώτηνάβυσσο”.

Ακης Ουλκέρογλου “PortableLandscapes” – “Φορητά Τοπία” Εγκατάσταση (2022)

Η εγκατάσταση με τίτλο “PortableLandscapes” – “Φορητά Τοπία” είναι εμπνευσμένη απο το νησί της Μυκόνου. Μέσα από την εγκατάσταση ο θεατής μυείται στη διαδικασία του να παρατηρήσει τις μοναδικέςομορφιές που υπάρχουν σε όλο το νησί, αφού τη διαδικασία μπορεί να την επαναλάβει οπουδήποτεμέσα από την καρτ-ποστάλ.

Το έργο αποτελείται από δύο κομμάτια, τη σταθερή εγκατάσταση και τις καρτ-ποστάλ που θα μοιράζονται στον κόσμο από διάφορα σημεία της Χώρας (χώρους εστίασης, καταστήματα κ.ά.)Η εγκατάσταση είναι ένας “τοίχος” (ξύλινο πάνελ) με μία τρύπα σαν παράθυρο, πλαισιωμένο  όμως με κορνίζα για να δίνει την έννοια ενός πίνακα ζωγραφικής, ενός έργου τέχνης. Το τοπίο που ξεχωρίζει μέσα στην κορνίζα καλεί τον θεατή να το παρατηρήσει ως εικαστικό έργο, να αλληλεπιδράσει και τέλος να του δώσει ένα τίτλο, αφού κάτω από τον “πίνακα” αναγράφεται: “δώσε τον δικό σου τίτλο” – “giveyour owntitle”.

11 Ιουλίου

Γήπεδο Άνω Μέρας

ώρα  έναρξης 21.00

Καίτη Γαρμπή“ΟΛΑ ΜΑΖΙ”Καλοκαίρι 2022

Η «ντίβα της καρδιάς μας», η Καίτη Γαρμπή ετοιμάζει μια μοναδική συναυλία.

Μαζί της θα τραγουδήσουμε και θα θυμηθούμε όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της και τα no1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία!

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Δημήτρης Σχοινάς με ένα concept δικής του παραγωγής όπου τραγουδάει και παίζει πάνω σε  ενορχηστρώσεις διασκευασμένες από τον ίδιο.

12 & 13 Ιουλίου

Πανσέληνος

Παραλία Αγίας  Άννας στη Χώρα   ( Παραλία του Περρή)

OPEN AIR FULL MOON CINEMA

σεσυνεργασία με το Athens Open Air Film Festival  

Τρίτη 12 ΙουλίουTHEBIGLEBOWSKI – JoelandEthanCoen (1998, 117΄)

Τετάρτη 13 ΙουλίουMOULINROUGE – BazLuhrmann (2001, 127’)

Ώρα Προβολών 21.30

Το MykonosArtFestival2022 προσκαλεί το AthensOpenAirFilmFestival , που για πρώτη φορά ανοίγει πανιά και ταξιδεύει στις Κυκλάδες.

Δύο νύχτες με φεγγάρι,δίπλα στο κύμα, μεδύο ταινίες που άφησαν εποχή! Θα απολαύσουμε τον Τζεφ Μπρίτζες ως ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και θα γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουλίου χορεύοντας, τραγουδώντας και ερωτοτροπώντας με τους Νικόλ Κίντμαν και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ MOULINROUGE του Μπαζ Λούρμαν.

 9 Ιουλίου

Γήπεδο Άνω Μέρας

Ώρα έναρξης  21.00

“ Έρωτα εσύ…”Δήμητρα Γαλάνη

Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Πολέμη, Ευστάθιος Δράκος

Ειδική συμμετοχή:Η τραγουδοποιός & ερμηνεύτριαΠαυλίνα Βουλγαράκη

και ο νεαρός ερμηνευτήςΔημήτρης Κόψης

Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει  ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο. Μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο μέσα από τραγούδια που έχουμε λατρέψει

Μαζί της δύο τραγουδοποιοί-ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, η ελληνοβραζιλιάνα βραβευμένη συνθέτρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Πολέμη και ο ταλαντούχος συνθέτης Ευστάθιος Δράκος, με τους οποίους δημιουργεί έναν υπέροχο ερωτικό «διάλογο» ανάμεσα σε τραγούδια που αποτελούν διεθνή διαχρονικά στάνταρντ (βραζιλιάνικα, ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και κυρίως ελληνικά) και μιλούν κατευθείαν στην καρδιά, στο σώμα, στο μυαλό, στις αισθήσεις μας: ερωτικά και ποπ –με την ευρύτερη έννοια του όρου.Το πρόγραμμα της παράστασης επιμελήθηκαν η Δήμητρα Γαλάνη και η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Παίζουν οι μουσικοί:Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα),Στέλιος Προβής (μπάσο)

Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Μηνάς Λιάκος (Κιθάρα), Γιάννης Ράλλης (Κιθάρα) /Ηχοληψία FOHΝίκος Κόλλιας /Ηχοληψία Σκηνής Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου

 21 Ιουλίου

Θεατράκι Λάκκας

Ώρα έναρξης 21.00

«Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες»

Αναστασία Μουτσάτσου , AlexSid& Ελένη Καρακάση 

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντώνται, μια καταξιωμένη, αισθαντική ερμηνεύτρια, η  Αναστασία Μουτσάτσου, ένας εξαιρετικός συνθέτης -ερμηνευτής, ο AlexSid και μιακαταξιωμένη  ηθοποιός και καλή ερμηνεύτρια,Ελένη Καρακάση από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, «Άγριες Μέλισσες»;

Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή, τρυφερή αλλά και δυναμική, μουσική παράσταση!

Τα υπέροχα  τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τραγουδήθηκαν από την Αναστασία Μουτσάτσου, τον συνθέτη, AlexSid (Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο) και τη Δανάη Μιχαλάκη σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη,  όπως το «Κάθε Δειλινό », «Σ’ αγάπησα», «Μάτια Κειστά», «Κεντρί», «Κοκκινολαίμης», βρήκαν το δρόμο για την καρδιά μας και μας συγκίνησαν, συναντούν αγαπημένα τραγούδια από τους θησαυρούς του ελληνικού τραγουδιού.

29 Ιουλίου

Μολαράκι –  Άγιος Νικολάκης της Καδένας

Ώρα έναρξης  19.30

ΧΟΡΟΣ

Η Χώρα… χορεύει!

Το έργο ΄΄Η Χώρα… χορεύει ΄΄ αντιμετωπίζει την πρόκληση να φέρει στο κέντρο της Χώρας  Μυκόνου,έξω από κάθε σκηνικό χώρο,μία  σπονδυλωτή χορογραφία εκτελεσμένη από 4 από τους καλύτερους Έλληνες χορευτές και με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.Η παράσταση  είναι μια περιήγηση ,ένας περίπατος σε επιλεγμένα μέρη της πόλης. Ο θεατής  καλείται  να ανακαλύψει τις μικρές εκπλήξεις που τον περιμένουν καλά κρυμμένες  μέσα στην πόλη . Ο χορός βγαίνει και καταλαμβάνει τον δημόσιο χώρο  και ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε σκηνή. Πως συνομιλούν αυτά μεταξύ τους ? Πως τελικά αντιλαμβάνεται ο θεατής τον χορό έξω από τον φυσικό του χώρο? Μια εμπειρία έξω από τη συνηθισμένη θέαση μιας παράστασης  χορού.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας : Κατερίνα Σκιαδά

Χορογραφία: Κατερίνα Σκιαδά σε συνεργασία με τους χορευτές

Χορεύουν : Σεσίλ Μικρούτσικου, Νικολέτα Καρμίρη,Σάνια Στριμπάκου,Νώντας Δημόπουλος

Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου

30 Ιουλίου

Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου,  Ανω Μερά

Ώρα έναρξης   21.00

Μια βραδιά αφιερωμένη σε μουσικές της Μεσογείου και της Ανατολής 

Ερήνη: Μάτια μου , Μάτια

Η διεθνής ερμηνεύτρια Ερήνη, συνοδευόμενη από διακεκριμένους σολίστ, τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο και τον Γιώργο Κοντογιάννη στη λύρα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα τραγουδιών από τη Μικρά Ασία, την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο τον συμβολισμό των ματιών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν με διάθεση αυτοσχεδιαστική, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.

Συντελεστές:Ερήνη – τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια/ Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα

Σοφία Ευκλείδου – βιολοντσέλο

 

Ορχήστρα PolisEnsemble  με  «’Ήχους και όργανα της Ανατολής»

Η Ορχήστρα PolisEnsemble, παρουσιάζει την διαδρομή της μικρασιάτικης μουσικής και του τραγουδιού μέσα από τους ήχους των οργάνων της ανατολής. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες, μέσα από την μουσική με αφορμή τα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό.Η παράσταση χωρίζεται σε μικρές ενότητες, με αντιπροσωπευτικές μουσικές και τραγούδια της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Πόλης, της Σμύρνης. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3 Αυγούστου

Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου

Ώρα έναρξης 20.30

Μια βραδια μπαρόκ μουσικής για φωνή και τσέμπαλο 

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος  στο τσέμπαλο και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα παρουσιάζουν μια βραδιά με έργα για φωνή και τσέμπαλο. Ενα ανθολόγιο προσωπικών επιλογών από την πολύχρονη πορεία τους στη μπαρόκ μουσική. Με αφετηρία την Ιταλία γίνεται μια συνοπτική χαρτογράφηση της Ευρώπης μέσα απο την μουσική γνωστών και άγνωστων συνθετών του 17ου και 18ου αιώνα.Θα ακουστούν μεταξύ άλλων έργα των Monteverdi, Purcell, Strozzi.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

10 Αυγούστου

Καθολικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου (Αλευκάνδρα , Χώρα Μυκόνου )

΄Ωρα έναρξης  19.00 και 20.15 ( θα δοθούν 2 συναυλίες )

DiesIrae – Μουσική από το Μεσαίωνα

Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του ΔημήτρηΚούντουρα

Ένα αφιέρωμα στο σπάνιο αλλά και συναρπαστικό ρεπερτόριο του Μεσαίωνα με κύριο άξονα ύμνους και δοξολογίες για την Παναγία. Το γνωστό απόσπασμα από το Ρέκβιεμ DiesIrae (Ημέρα οργής) αποτελούσε για την εποχή  σημείο αναφοράς ως αυτοτελή σύνθεση εμπνευσμένη από την Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ εμφανίστηκε και ως τραγούδι παρωδικού ύφους αποκτώντας έναν πιο δημώδη χαρακτήρα.

Συντελεστές: Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραίτη – τραγούδι και βιέλα/ Δημήτρης Κούντουρας – μεσαιωνικά φλάουτα & μουσική διεύθυνση/ Βάσω Καριώτη, Σοφία Κετεντζιάν, Ίριδα Σκολίδη – τραγούδι

**Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

22Αυγούστου

Πλατεία Άνω Μέρας

Ώρα έναρξης 22.30

Αποσπερίτες -Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Αποσπερίτες» 

Οι Αποσπερίτες είναι ένα μουσικό νησιώτικο – λαϊκό σχήμα, που αποτελείται από μυκονιάτικα παιδιά γεμάτα όρεξη, κέφι & μεράκι για την μουσική. Με κύριο γνώμονα τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης και ψυχαγωγίας του τόπου καταγωγής τους.

Πρωτοεμφανίστηκαν τον Αύγουστο του 2010 αποτελούμενοι από τους: Βασίλη Γρυπάρη στο βιολί και τον Μάριο Ζουγανέλη στο λαούτο. Έπειτα ακολούθησε ο Γρηγόρης Ξυδάκης στο μπουζούκι καθώς και συνεργασίες με τους συντοπίτες Μάριο Ξυδάκη στα τύμπανα & τον Νίκο Κοντιζά στην τσαμπούνα.

Συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων και ομάδων.

25 Αυγούστου

ΓήπεδοΆνω Μεράς

Ώρα έναρξης 21.00

«Για τον Θάνο» – Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές. Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα θα συναντήσει την Ελένη,  τη Θεσσαλονίκη και η Ρόζα  την πιο όμορφη θάλασσα.

Η μουσική παράσταση που έστησε με ιδιαίτερη μαεστρία ο Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύουν οι εξαιρετικοίτραγουδιστές Χρήστος Θηβαίος και Κώστας Θωμαΐδης πλαισιωμένοι από μια σπουδαία ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Θύμιος Παπαδόπουλος. 

31 Αυγούστου

Πλατεία Καραολή Δημητρίου,

Ώρα έναρξης 21.00

Sugahspank

Γεωργία Καλαφάτη- Αλέκος Γεωργουλόπουλος

HSugahspank, η πιο δυνατή φωνή του ελληνικού θηλυκού underground επανέρχεται με ένα bestof από τα άλμπουμ της σε ένα χορταστικό μείγμα από blues, hiphop, electronica και neosoul στοιχεία. Phatbeats, βρόμικες κιθάρες, ψυχεδελικά bangers, γυμνά gospel και πειραματισμός από μια καλλιτέχνη και performer που εδώ και χρόνια μας κρατά σε εγρήγορση. Μαζί της επί σκηνής ο Αλέκος Γεωργουλόπουλος σε κιθάρα, sequencers, liveelectronics, πλήκτρα, παραγωγή κι ενορχήστρωση. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2 Σεπτεμβρίου

Κήπος Σχολής Καλών Τεχνών ( Χώρα Μυκόνου)

Ώραέναρξης21.00

Daedalus Project – Labyrinth” & “Live at Birdland”

Δημήτρης Βασιλάκης & Athens Quartet:

Special guest: Craig Bailey

Με αναφορές στον ελληνικό μύθο αλλά και σε κείμενα του James Joyce και του Franz Kafka, η συναυλία  Daedalus Project – Labyrinth” &“Live at Birdland είναι ένας συνδυασμός μοντέρνας τζαζ με Ελληνικούς/Βαλκανικούς ρυθμούς και τρόπους σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

ΔημήτρηςΒασιλάκης saxes vocals,ΕμμανουήλΣαριδακης keyboard,Μάνος Λούτας bass,

Γιώργος Πολυχρονάκος drums

 ΘΕΑΤΡΟ

9 Σεπτεμβρίου

Αρχαιολογικός χώρος Δήλου

Ώρα έναρξης παράστασης 19.00 

ΦΑΕΘΩΝ                                                                                                                                                                  

Οβίδιος/Ευριπίδης

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση – άλλοτε διαλογική ,άλλοτε χορική – θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.

Θεατρική παράσταση  που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

Η παράσταση θα δοθεί το φως της μέρας – οι ερμηνευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κείμενα, με σκηνικό τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του  αρχαιολογικού χώρου.

Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου                                                                              

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Αντρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας

Μουσική: Σόλης Μπαρκή                                                                                                                                    

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Συμπαραγωγή:  ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ , APPARATATHENΑΜΚΕ

 Διάρκεια παράστασης 55 λεπτά

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

Η παράσταση ειναι με ελεύθερη είσοδο

Κόστος μεταφοράς με το πλοίο 22 ευρω

Αναχώρηση απο Μύκονο 17.30,επιστροφή απο Δήλο 20.30 (διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά)

 11 Σεπτεμβρίου

ΦΑΡΟΣ Αρμενιστής

Ώρα  έναρξης 19.30

Απογευματινή βάρδια στον Φάρο Αρμενιστή με την ερμηνεύτρια

Μυρτώ Βασιλείου,  τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα και τον συνθέτη Αλέξανδρο Λιβιτσάνο. Οι τρεις τους, παρέα με τους πολύτιμους συνεργάτες τους, “συναντούν” σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Μ. Χατζιδάκις, ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς, σε τραγούδια κλασικά κι αγαπημένα, προσεγγίζοντάς τα με μια εντελώς διαφορετική, ηχητικά μορφή

Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

 18 Σεπτεμβρίου

Κάστρο Χώρας Μυκόνου,

Ώρα έναρξης 17:30

100 χρόνια μπαχαρίζει!

Χρόνια της αλμύρας και χρόνια ζύμωσης για τη σύγχρονη Ελλάδα.
Μικρασία, Σμύρνη, Αϊβαλί…
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου κάνει τις μνήμες «γιορτή».

Με καλεσμένη τη Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζουμε μεζέδες, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στο θυμικό της, από την Μικρά Ασία και την Πόλη όπου έζησε για 11 χρόνια.

Με τις πενιές, τις δοξαριές, τα μαγικά πλήκτρα της μουσικής  των:
Χάρις Τσαλπαρά – τραγούδι, πιάνο,
Γλαύκος Σμαριανάκης – τραγούδι, βιολί,
Φώτης Βεργόπουλος – τραγούδι, μπουζούκι,
…η γιορτή δένει σαν το σιρόπι στο γλυκό με τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρασία, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου.

Μykonosis….

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχει η συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών της Μυκόνου που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής

Θεατράκι Λάκκας

Ώρα έναρξης  21.00

24/9

ΜΕΘωΔΟΣ ΤΩΝ 3

Η Μέθωδος των τριών ταξιδεύει στο χρόνο αυτή τη φορά για συναντήσει τον Μανο Χατζιδάκι, σ’ ένα αφιέρωμα εφ’ολης της ύλης, γεμάτο απο τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια του πιο αγαπημένου τους συνθέτη.

HΧριστίνα Σαμαρά στη φωνή, η Σοφία Βουλγαρίδου στο ακορντεόν και η Σοφία Καλπουρτζή στο πιάνο, θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙΕΛ : Η Μαριάννα και ο Δανιήλ ειναι ξαδέλφια που μεγάλωσαν μέσα σε μουσική οικογένεια στή Μύκονο και στο εξωτερικό. Ξεκινήσανε να παίζουνε κομμάτια που τους αρέσανε και να εξελίσσονται ο καθένας σε διαφορετικά ακούσματα αλλά χωρίς να χάσουν την κοινή τους μουσική ιστορία. Μπορεί να ζούν σε διαφορετικά μέρη αλλα κάθε φορά που συναντιούνται είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δανιήλ Κουσαθανας – κιθάρα και φωνή,Μαριάννα Σανγκίτα  Αγγελετάκη,  Ροε – φωνή και κρουστά.

Vbros: Οι Vbros είναι μια μπάντα που αποτελείται από δυο μόνο άτομα, τον Νίκο Βερώνη και τον Πέτρο Βερώνη. Δυο αδέρφια που βρήκαν μια διέξοδο έκφρασης στην μουσική,τον ροκ ήχο και τον ελληνικό στίχο. Ο Νίκος και ο Πέτρος έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα και πλέον ζουν μόνιμα στον τόπο καταγωγής τους,τη Μύκονο πραγματοποιώντας συναυλίες στο νησί αλλά και σε αλλά μέρη της Ελλάδας. Στις εμφανίσεις τους θα ακούσουμε διασκευές και εκτελέσεις τραγουδιών της ελληνικής ροκ σκηνής αλλά και δικά τους κομμάτια.

25/9

Ώρα έναρξης  21.00

SEVDALI

Οι Sevdali σχηματίστηκαν στη Μύκονο με κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για τον φυσικό ήχο και τις καλαίσθητες ενορχηστρώσεις, παρουσιάζοντας ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναϊικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:Βασίλης Αντωνίου (μπουζούκι, τραγούδι), Ελένη Δημακοπούλου (κιθάρα, τραγούδι), Αντώνης Τσίτσης (βιολί, τραγούδι), Σοφία Καλπουρτζή (ακορντεόν, τραγούδι)

Μουσικό σχήμα  ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΑΣΑΚΗ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Θα παρουσιαστούν Σμυρνέϊκα τραγούδια.

Επίσης θα διαβαστούν κείμενα και θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό.

Παίζουν: Βασίλης Αντωνίου – Κανονάκι.Βασίλης Γρυπάρης-Βιολί.

Σταύρος Λοίζος- Κιθάρα, Λαούτο.Ευριπίδης Μασάκης- Ούτι.

Άγγελος Παπακώστας-Κρουστά.Κείμενα- παρουσίαση: Γεωργία Μασάκη.

30/9

Ιερά Μονή ΠαλαιοκάστρουΆνω Μερά

Ώρα έναρξης 21.00

ΘεατρικήΟμάδα Μυκόνου –  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Ένα πρωτότυπο θεατρικό αναλόγιο που προέκυψε μέσα από την ελεύθερη κατάδυση στα χρόνια και τα έργα του Έλληνα Οδυσσέα.΄Ενας περίπλους στα κείμενα-ψηφίδες , μεγάλων ποιητών όπως ο Σεφέρης, ο Ρίτσος κι ο Ελύτης αλλά και του Καβάφη και του Γκάτσου κι άλλων μοναδικών συγγαρφεων, που περιγράφουν τους δούρειους ίππους της φυλής μας. Μεγάλη η συμβολή του Καζαντζάκη, ο οποίος συμπληρώνει με σεβασμό τον Όμηρο.Μακριά στο μέλλον κοιτάμε, όταν εμβαθύνει το βλέμμα μέσα μας.

 

Συντελεστές:

Ιδέα-σύνθεση κειμένων-σκηνοθεσία: Δομήνικος-Δημήτριος Κουκάς

Ερμηνευτές:Σταυρούλα Βενιζέλου, Βάσια Γκότση, Αρτέμης Ευθυμίου , Δήμητρα Κουσαθανά ,Μαρία Μαλλιακού,  Ειρήνη Πραντσίδου.  Χορεύει ο Κωνσταντής Μάρκαρης. Έκτακτη εμφάνιση (Gueststar):Χρήστος Μουστάκας.

Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ 


Σχετικά άρθρα

Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST