“Μην υπακούς” το νέο τραγούδι του Σταμάτη Μορφονιού είναι ένα ακόμη κάλεσμα αφύπνισης

"Μην υπακούς" το νέο τραγούδι του Σταμάτη Μορφονιού είναι ένα ακόμη κάλεσμα αφύπνισης

«Οι χορτασμένοι μιλούν στους πεινασμένους για υπομονή»

Ο Σταμάτης Μορφονιός είναι ένας καλλιτέχνης που έχει συνδυάσει το όνομά του με μία ισχυρή φωνή ενάντια στην πολιτική καταπίεση και την εξαθλίωση της κοινωνίας. Η μουσική του λειτουργεί πάντα σας ένα κάλεσμα αφύπνισης για τον ακροατή, στρέφοντας την προσοχή στα ζητήματα που μαστίζουν τον κόσμο μέσω των δυνατών στίχων και των ερμηνειών του.

Η τελευταία του κυκλοφορία, το τραγούδι «Μην υπακούς», δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το θέμα. Είναι ένα τραγούδι που αναδεικνύει τις αντιθέσεις της κοινωνίας μας και τις ανισότητες που κυριαρχούν γύρω μας. Οι στίχοι του αποτελούν πρόκληση για τον τρόπο σκέψης μας. Το τραγούδι μεταφέρει την αίσθηση του «επείγοντος», προτρέποντας, ή και συμβουλεύοντας, τον ακροατή να αναλάβει δράση και να κάνει τη διαφορά στον κόσμο, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει.

Η μουσική του Σταμάτη Μορφονιού είναι ένα κάλεσμα για δράση, προσωπική και συλλογική.

Το «Μην υπακούς», είναι το πρώτο τραγούδι του δίσκου που ετοιμάζουν εδώ και καιρό ο Σταμάτης Μορφονιός και η μπάντα “Utopia” η οποία που αποτελείται όμως από μουσικούς με μεγάλη διαδρομή στα μουσικά πράγματα.

Τον θρυλικό ντράμερ του Παύλου Σιδηρόπουλου Κυριάκο Δαρίβα, τον ιδιαίτερο κιθαρίστα Κώστα Μιχαλό, μεταξύ άλλων κιθαρίστα της ιστορικής μπάντας «Λευκή Συμφωνία», και τον στιβαρό μπασίστα Παναγιώτη Χαραμή που συνόδευσε για ένα διάστημα με το μπάσο του τον Τζίμη Πανούση.

Μαζί παρουσιάζουν το πρώτο τραγούδι της ανεξάρτητης δισκογραφικής τους δουλειάς με γενικό τίτλο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην Ουτοπία» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα την Άνοιξη.

Το «Μην υπακούς» είναι ένα αιχμηρό τραγούδι στον ήχο και τον στίχο του. Ένα τραγούδι που ο δημιουργός του Σταμάτης Μορφονιός, το προλόγισε με τις παρακάτω φράσεις :

” Για όλα όσα εδώ και αιώνες ζούμε σε επανάληψη. Ίδιο έργο. Διαφορετικοί ηθοποιοί.

Μια κακογραμμένη και κακοπαιγμένη παράσταση που δε λέει να κατέβει.

Δεν θα κουραστούμε ποτέ. Θα «βαράμε» μέχρι δικαιοσύνης αδέρφια.”


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST