“Μήδεια, μια παράσταση χωρίς επιστροφή” γράφει η Κωνσταντίνα Κούτσικου

"Μήδεια, μια παράσταση χωρίς επιστροφή" γράφει η Κωνσταντίνα Κούτσικου

Ένα χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, επανήλθε, εδώ και λίγες ημέρες στο Θέατρο Μπάγκειον.

Έχοντας εισπράξει την ζεστή αποδοχή του κοινού, τις τιμητικές κριτικές των ειδικών και μια ξεχωριστή διάκριση από το Japanese International Institute της UNESCO .
Η εκ νέου παρουσίασή της θεωρήθηκε επιβεβλημένη.

Ένα έργο γνωστό για την ιστορία του ,με την βαρύτητα,ευθύνη και ουσία που έχει στα βαθύτερα νοήματα της ανθρώπινης ύπαρξης …στα σκοτείνα και σκιερά ντουλάπια όππυ συναισθήματα όπως ο έρωτας και το πάθος , μπορεί να ξυπνήσουν σε μία Γυναίκα…αυτή η γυναίκα ,φλεγόμενη από τον έρωτας της για τον άντρα που την πρόδωσε ,γυρεύοντας τον έρωτα κ την ζεστή αγκαλιά μίας άλλης γυναίκας..

Εκπληκτικές ερμηνείες ,σε ειδυλλιακό μέρος με την ατμόσφαιρα,τον φωτισμό ,τα χρώματα που έχει το ξενοδοχείο Πάγκειον ..
Το έργο ξεκινάει από το σημείο όπου  ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια και πάλι χρησιμοποίησε τα μαγικά της φίλτρα για να εκδικηθεί την αντίζηλή της.

Της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε..
Η εκδίκησή της όμως δε σταμάτησε εδώ, αλλά έφτασε στο πιο αποτρόπαιο έγκλημά της. Σκότωσε τα δύο της παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα και έφτασε στην Αθήνα, όπου ενώθηκε με τον Αιγέα.

Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση.
Η αιώνια ένωση του Άντρα και της Γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Νίκος Δερτιλής και Βασίλης Ψυλλάς

Κεντημένες ερμηνείες μέσα από επαγγελματίες που αφήνουν το σημάδι τους κ καθιστούν στον εσώτερο νου την Κάθαρση μέσα από τις συγκλονιστικές στιγμές που βιώνεις ως θεατής σε μία παράσταση ,χωρίς επιστροφή…


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST