“Μια βόλτα στη Τζαμάϊκα με τον Damian Marley” επιμέλεια : Φοίβη Λέκκα

"Μια βόλτα στη Τζαμάϊκα με τον Damian Marley" επιμέλεια : Φοίβη Λέκκα

Damian Marley: Βόλτα στη Τζαμάικα

Το Release Festival στην Αθήνα δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα από την εμφάνιση του πολυβραβευμένου – με πολλαπλά Grammy μεταξύ άλλων- καλλιτέχνη της reggae σκηνής Damian Marley

"Μια βόλτα στη Τζαμάϊκα με τον Damian Marley" επιμέλεια : Φοίβη ΛέκκαH Πλατεία Νερού μετατράπηκε επί μιάμιση ώρα σε μια πολύχρωμη πλατεία κάπου στη Τζαμάικα με τον κόσμο να κινείται μαζικά στο μαγικό ρυθμό της μουσικής του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Damian Marley -αν και γιος του θρύλου Bob Marley που έκανε γνωστή τη reggae σε όλο τον κόσμο- κατάφερε να μην επισκιαστεί από αυτόν, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιδιά διασήμων.

Αν και τον έχασε σε ηλικία μόλις 2 ετών και μεγάλωσε με τη μητέρα και τον πατριό του, δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από τη βαριά οικογενειακή κληρονομιά και τη μουσική του παρακαταθήκη. Μεγαλώνοντας, ενστερνίστηκε την κουλτούρα της reggae και κατάφερε να εξελίξει τη μουσική του πατέρα του και να συστήσει στον κόσμο μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της, συνδυασμένη με dance και χιπ χοπ στοιχεία.

"Μια βόλτα στη Τζαμάϊκα με τον Damian Marley" επιμέλεια : Φοίβη ΛέκκαΑυτή τη δική του πολύ προσωπική μουσική πορεία είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε χτες όσοι βρεθήκαμε στην Πλατεία Νερού, μέσα από τα πολύ γνωστά κομμάτια του “Welcome To Jamrock”, “Medication”, “Patience”, “Road To Zion”, “Speak Life”, “There For You”, “Affairs Of The Heart”, “R.O.A.R”, “Move” και άλλα.  Δε θα μπορούσε φυσικά να λείψει και ο συγκινητικός φόρος τιμής στον Bob Marley, μέσα από τραγούδια όπως το “Could You Be Loved”, “War / No More Trouble”, “Get Up Stand Up”, “Is This Love”, “I Shot the Seriff”, “Jamming”, “Exodus”, “Confrontation”, τα οποία διασκεύασε με ένα δικό του πολύ μοναδικό τρόπο.

Τα υπέροχα τραγούδια σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, την αστείρευτη ενέργειά του πάνω στη σκηνή, την αυθεντικότητά του και το ανεπιτήδευτο της παρουσίας του δε μπορούσαν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η μουσική του είναι εμποτισμένη με την κουλτούρα της Τζαμάικα, της χώρας στην οποία μεγάλωσε, και συνδυάζει το θεΐκό στοιχείο με μια πολύ ανθρώπινη διάσταση, ένα κράμα πραγματικά ενδιαφέρον. Ο ίδιος, μιλώντας για τη μουσική του, έχει πει ότι είναι μια μουσική που ασχολείται με τα κοινωνικά ζητήματα και προσπαθεί να χτίσει “γέφυρες”."Μια βόλτα στη Τζαμάϊκα με τον Damian Marley" επιμέλεια : Φοίβη Λέκκα

Σε ένα σύγχρονο κόσμο που οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες είναι τεράστιες, η κρίση αξιών μεγαλύτερη από ποτέ και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε τέλμα, έχουμε ανάγκη αυτές τις “γέφυρες”  περισσότερο από ποτέ. 

(οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα του Release festival)

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST