«Μια δεύτερη Τετάρτη στον Σταυρό του Νότου σαν να μην μας έφτασε η πρώτη», Πέτρος Μάλαμας και Φώτης Σιώτας στο ΣτΝ


Μια δεύτερη Τετάρτη στον Σταυρό του Νότου σαν να μην μας έφτασε η πρώτη.

Αυτή είναι μια καλή εισαγωγή για να αφηγηθείς τα όσα συμβαίνουν στις βραδιές του Φώτη Σιώτα και του Πέτρου Μάλαμα.

Μια καλλιτεχνική ζεύξη μουσικής ικανότητας, τόσο από την γνωστή δεξιοτεχνία του πρώτου, όσο και από την νεοφερμένη ακουστική του δεύτερου, που δείχνει να έχει τις σωστές βάσεις.

Για τον Φώτη Σιώτα τα πράγματα λίγο πολύ είναι γνωστά και άφθαρτα στον χρόνο, που όσο περνάει γίνεται σύμμαχος της μουσικής του ιδιοφυΐας.

Για τον νεότερο από την άλλη, Πέτρο Μάλαμα, οι ρίζες του ονόματος του, ναι μεν έχουν θέση στην μουσική του, αλλά με έναν δικό του μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ξεπεράσει τις ομοιότητες που πολλοί ψάχνουν να βρουν στο βάρος του επιθέτου του.

Ηλεκτρισμός, ατμόσφαιρα και μια μουσική διαδρομή των δύο, ανάμεσα σε δικά τους τραγούδια, από τις προσωπικές τους ανεξαρτήτες δουλειές, αλλά και γνωστά αγαπημένα που τους έφεραν ως εδώ.

Παράδοση και εξέλιξη μέσα σε μια βραδιά, όπου ανάμεσα στα λαϊκά και παραδοσιακά, αλλιώς φτιαγμένα, θα συναντήσεις το αερικό δίπλα σου, σαν μικρό παιδί που ονειρεύεται, συνειδητοποιόντας, πως έργο είναι η ζωή και θα πέσει η αυλαία.

Λόγια επάνω σε μια μουσική πλατφόρμα που έντυσε το Club του Σταύρου του Νότου με την ενέργεια των μουσικών και των ακροατών που σε πολλές στιγμές γινόντουσαν ένα.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και πως τα συναισθήματα καμία φορά, είναι δύσκολο να μεταφραστούν σε λόγια, μια συνάντηση μαζί τους θα σε πείσει.

Υ. Γ: Αν αγαπάς τα μουσικά βραδιά με το άρωμα της υγρασίας που έχει η Θεσσαλονίκη, τότε θα μεταφερθείς έστω και για λίγο, από το κέντρο της Αθήνας, σε κάποια γωνία του Λιμανιού.

επιμέλεια : Κέλλυ Πήλιουρα «Music fall» ΔΕΥ-ΠΑΡ 13:00-15:00


Σχόλια αναγνωστών

Κάντε ένα σχόλιο

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα απαιτούμενα πεδία συμβολίζονται με *


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background