Οι Δευτέρες στον Σταυρό του Νότου έχουν το όνομα «Μαρία Παπαγεωργίου». Γράφει ο Ντίνος Γεωργακόπουλος.

Οι Δευτέρες στον Σταυρό του Νότου έχουν το όνομα «Μαρία Παπαγεωργίου». Γράφει ο Ντίνος Γεωργακόπουλος.

Κάθε Δευτέρα στο Σταυρό του Νότου, και κάθε παράσταση γεμάτη. Και έπειτα παράταση για άλλες τρεις Δευτέρες και όταν τελείωσαν αυτές, ξανά παράταση λόγω ζήτησης για άλλες τέσσερις Δευτέρες, και έτσι κύλησε ο περσινός Χειμώνας. Παράταση στην παράταση.

photo-01

Εγώ δεν είχα  δει ποτέ την Μαρία Παπαγεωργίου.

Ότι έμαθα για εκείνη, το έμαθα από φίλους που ακούν τη μουσική της. Πριν λίγο καιρό στην Τεχνόπολις, στα 20 χρόνια σταυρός του Νότου την είδα στην σκηνή για 2-3 τραγούδια και με μάγεψε.! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πάω σε μία από αυτές τις Δευτέρες στον σταυρό του Νότου να δω κι εγώ περί τίνος πρόκειται.

photo-02

Κατά τις 10 και κάτι λοιπόν, σβήνουν τα φώτα και ανεβαίνουν στη σκηνή οι μουσικοί, παρέα με το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα στο κέντρο της. Σιγή.
Οι πρώτες νότες βγαίνουν χωρίς όργανα. “Λόγια Κεντημένα”.

photo-03

Ωραίο κλίμα.

Συνέχισε με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, την υπέροχη “Μαρκίζα” του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, την μνήμη, την συγκλονιστική πατρίδα του Αλκίνοου Ιωαννίδη το Human Behaviour της Bjork, το θηρίο του Σαββόπουλου (Acapela επίσης) και το πρώτο μέρος έκλεισε δυναμικά με το τραγούδι “Ξημερώνει”. Μικρό διάλειμμα και επιστροφή για πουλάκι, νεράιδα, την Ηλιοπετρα του Θανάση Παπακωνσταντινου από τον αξιολογότατο Κοσμά Λαμπίδη και ένα σωρό άλλα που δεν συγκράτησα. Η ροή του προγράμματος είναι τέτοια που σε κρατάει. Όπως λέει και το τραγούδι “Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό”. Έτσι και το πρόγραμμα, μια σε κάνει να σκέφτεσαι ρομαντικά, μία σε σηκώνει να χορέψεις χωρίς να σε νοιάζει τι συμβαίνει γύρω σου και άλλες φορές απλώς χαζεύεις την ενέργεια των ανθρώπων στο stage. Το πρόγραμμα είναι δεμένο με κόλα την μουσική και τα συναισθήματα και συνάμα το προσωπικό βίωμα καθενός από το κοινό.

photo-04

Εγώ τι να πω? Εύγε θα πω. Πάντα τέτοια θα πω.

 

Λίγο πριν το τέλος ανέβηκε στην σκηνή ο μικρός Γιώργος Μαντάς (12 ετών παρακαλώ) ο οποίος ερμήνευσε 2 τραγούδια εκ των οποίων το ένα ντουέτο με την Μαρία Παπαγεωργίου από ΛΑ (Α). Η βραδιά έκλεισε τον “Μαύρο αητό”, ένα παραδοσιακό τραγούδι του Ισραήλ στην Ελληνική του εκδοχή με μια πολύ όμορφη ιστορία να τον συνοδεύει και τον κόσμο να αποχωρεί χαμογελαστός. Με αυτό το ζεστό χαμόγελο του “πέρασα καλά” αβίαστα χωρίς να το προσπαθήσω.

photo-05

Εκτός των άλλων στο κοινό είχαμε και γενέθλια. Τρία παρακαλώ.! Η μαμά της Μαρίας και δύο άλλοι φίλοι από το κοινό. Τρία κεράκια άναψαν και το γνωστό τραγουδάκι ευχής ξεκίνησε από όλους μας, κοινό και μουσικούς.! Ωραία στιγμή, ένα μαγαζί να σου εύχεται ολόψυχα Χρονια Πολλά και να σου τραγουδάει..!

Ένας από τους εορτάζοντες αφού ευχαρίστησε, ευχήθηκε στην Μαρία να είναι “πάντα λαμπερή”. Φοβερή ευχή για έναν καλλιτέχνη.

photo-06

Ξέρεις, πολλές φορές ακούς για ανθρώπους που λάμπουν αλλά λίγες το παρατηρείς. Η Μαρία Παπαγεωργίου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που γεμίζουν την σκηνή, όχι με υπερβολές αλλά με απλότητα και χαμόγελο. Πολλές ιστορίες, πολλές αλήθειες on stage, φαίνεται η αγάπη γι αυτό που κάνει. Η Μαρία Παπαγεωργίου ευχαρίστησε πολλές φορές τον κόσμο που ήταν παρών για άλλη μια Δευτέρα. Μεταξύ μας, δεν έδειχναν να είναι για πρώτη φορά εκει. Έχω την αίσθηση πως ο κόσμος που παρακολουθεί παρασταση της Μαρίας Παπαγεωργίου έχει την τάση να ξαναβρεθεί εκει.

Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.!

Τα ξαναλέμε.
Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος

Η εκπομπή του ονομάζεται Troll#μινόρε και τον ακούτε κάθε Σάββατο 17:00 – 19:00 στον ραδιοφωνικό αέρα του StreetRadio.gr

Αν σας άρεσε κάντε του ένα LIKE : www.facebook.com/trollOnair

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST