«Μάνος Λοΐζος Μετά»: Στην Τεχνόπολη έγινε το καλύτερο αφιέρωμα στη θύμηση του τεράστιου συνθέτη!!!

"Μετά" νέα δισκογραφική έκδοση για τον Μάνο Λοϊζο κυκλοφορεί από την MINOS EMI

Μια εκπληκτική ιδέα για μια συναυλία που φάνταζε λιγάκι δύσκολη έγινε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Λοΐζου.

Η φράση της εκπληκτικής Δήμητρας Γαλάνη τα λέει όλα «Αν ο Μάνος ήταν εδώ θα χαιρόταν, γιατί αυτό ήθελε και αυτό ονειρευόταν για τα τραγούδια του»

Για περίπου 2,5 ώρες έβγαιναν οι καλλιτέχνες ο ένας μετά τον άλλο με θρησκευτική ευλάβεια και με τρόπο τέτοιο που το κοινό δεν κουράστηκε καθόλου.

Δεν θα αναφέρουμε ένα ένα το σχόλιο μας για την κάθε διασκευή από τα τραγούδια που ακούστηκαν, απλά θα πούμε πως όλα, μα όλα τα τραγούδια ήταν συγκινητικά, πράγμα που άγγιξε το κοινό ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι μαθημένο στις πιο «κλασικές» εκτελέσεις αυτών των κομματιών.

Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση να ακους την φωνή του Μάνου Λοΐζου ανάμεσα στα κενά για τις αλλαγές των καλλιτεχνών.

Ο κόσμος έφευγε συγκινημένος αλλά και χαρούμενος από αυτό που άκουσε.

Είδα και άκουσα πολλά νέα παιδιά, ανάμεσα σε αυτά και την κόρη μου με την οποία πήγαμε μαζί στην συναυλία, να ρωτάνε πληροφορίες, και να σιγοτραγουδάνε τα κομμάτια…υπάρχει ελπίδα!

Χωρίς καμια αμφιβολία ήταν μια από τις κορυφαίες συναυλίες που έχω πάει ποτέ μου!!!

Στην σκηνή της Τεχνόπολη εμφανίστηκαν οι παρακάτω καλλιτέχνες με την εξής σειρά:

Sophie Lies, Maroulita de Kol, Sarah P., Joanna Drigo, Amalia, The Architects, Μυρτώ Βασιλείου, Yiotis, Χριστίνα Μαξούρη, S.W.I.M., Idra Kayne, Μαρία Αλλαμανή – Ναθαναηλίδου, Νεφέλη Φασούλη, Whereswilder, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Κατερίνα Πολέμη, Δήμητρα Γαλάνη, Katerine Duska, Θοδωρή Μαυρογιώργη, Anser, Αλέξανδρος Μίαρης, Electric Litany, Richard Simic, Παντελής Δημητριάδης, Παιδιά της Παλαιότητας, Nalyssa Green, Κος Κ., George Gaudy, Δραμαμίνη.

Τους ευχαριστούμε όλους!!!

Σ.σ Μας έλειψε η φωνή της Φαραντούρη που δεν μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί.

γράφει ο Γιάννης Βαμποράκης


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST