“Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε από τη Γη” μια γλυκιά ιστορία με ερμηνείες που σε κρατούν

"Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε από τη Γη" μια γλυκιά ιστορία με ερμηνείες που σε κρατούν

Μια κωμωδία με δραματικά στοιχεία αποτέλεσε το έναυσμα δυο από τους πιο καθολικά αποδεκτούς και αγαπητούς ηθοποιούς στην Ελλάδα να συνεργαστούν καλλιτεχνικά και να μας ταξιδέψουν σε μια ιστορία που διαδραματίστηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 1940.

Η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά ενσαρκώνει την φάλτσα τραγουδίστρια της όπερας Florence Foster Jenkins που υπήρξε μια γυναίκα που παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να πατήσει ούτε μια μουσική νότα είχε φανατικούς οπαδούς που την ακολουθούσαν παντού ,καθώς το πάθος για την μουσική και η έντονη θεατρικότητα της δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο.

Ο σύζυγος της St Clair Bayfield που τον ενσάρκωσε ο ηθοποιός και σεναριογράφος  Γιώργος Καπουτζίδης ήταν ο φύλακας άγγελος της και μάνατζερ της και έμεινε μαζί της μέχρι τον τέλος της ζωής της.

Φανατικοί οπαδοί της υπήρξαν εκτός των άλλων ο Cole Porter και ο Enrico Carouso. Οι φανατικοί θαυμαστές της ήταν τόσοι ώστε σε μια μόνο εμφάνιση της στο Carnegie Hall έμειναν 2000 θεατές εκτός παράστασης καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί .

Η παράσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τον καινούργιο όρο που τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ως «Δραμεντί».

Κατά κόρον αποτελεί μια κωμική παράσταση με δραματικά στοιχεία. Το τέλος της παράστασης σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Η ενσάρκωση των ρόλων ήταν αρκετά καλή και η σκηνοθεσία ήταν λιτή και απλή χωρίς σκηνοθετίτιδες που δεν θα ταίριαζαν σε καμία περιπτωση με το πνεύμα του θεατρικού έργου.

Η παράσταση ήταν μέτρια και δεν υπήρχε κάποιο σημείο που να μπορέσει κανείς να ισχυριστεί ότι ήταν συγκλονιστικό.

Η ιστορία δεν έκανε κοιλιές και οδηγούσε λειτουργικά μέχρι να φτάσει στο τέλος της. Η χημεία των πρωταγωνιστών όμως είναι αδιαμφισβήτητα με αποτέλεσμα μια μέτρια παράσταση να σου αφήνει μια ευχάριστη και γλυκιά αίσθηση στο τέλος της.

 

Ερμηνεύουν: Κ. Βρανά, Γ. Καπουτζίδης, Γ. Γιαννίμπας, Χρ. Κλούβα, Άν. Πασπάτη, Έφη Σταυροπούλου. Σκην.: Μ. Τσαγκάρη. Κοστ.: Π. Κοκκορού. Φωτ.: Μ. Μάσχα.

Θέατρο Ήβη-Σαρρή 27 Αθήνα

γράφει η Diana Putkaradze

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST