“Η ναυμαχία της Σαλαμίνας” το νέο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

"Η ναυμαχία της Σαλαμίνας" το νέο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

 Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

 Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 

Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 36 · Σχήμα: 20Χ20

ΙSBN: 978-960-484-587-3 · Τιμή: 7,99 €

Το νέο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Ιστορία»

 

Ένας νέος τίτλος από τον Φίλιππο Μανδηλαρά έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η οποία έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους αφού φέρνει με απλό και κατανοητό τρόπο τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την ιστορική γνώση.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία που αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της αρχαιότητας όπως Η μάχη του Μαραθώνα αλλά και της πιο σύγχρονης ιστορίας, όπως Το έπος του ’40, καθώς και τα βιβλία που φωτίζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσώπων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενόψει και της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη διεξαγωγή της.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, με το μοναδικό του ταλέντο να συνοψίζει σε λίγα στιχάκια σημαντικά ιστορικά γεγονότα αλλά και να σκιαγραφεί με λιτές πινελιές τόσο τα ιστορικά πρόσωπα όσο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασαν, μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στη Σαλαμίνα, στον Ισθμό της Κορίνθου και στον πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Μέσα από την προσεγμένη αλλά και κωμική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, ζωντανεύουν τα πλοία της εποχής, η αμφίεση των πολεμιστών, γέφυρες και θάλασσες, που απογειώνουν το κείμενο του συγγραφέα, αναπαριστώντας το ιστορικό σκηνικό της περιόδου.

Ένα ταξίδι με τους πρωταγωνιστές της εποχής, τον Ξέρξη, τον Ευρυβιάδη, τον Θεμιστοκλή αλλά και τον Εφιάλτη, που θα διαφωτίσει τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τους Περσικούς Πολέμους – και το κυριότερο, θα τους διασκεδάσει!

Ο συγγραφέας

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

Η εικονογράφος

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους), το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.


Σχετικά άρθρα

Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background