“Η Δίκη των έξι” μια από τις αξιόλογες παραστάσεις της φετινής σεζόν

"Η δίκη των έξι" από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο θέατρο Αλκμήνη

Την φετινή χειμερινή περίοδο αναμένεται να δούμε πολλά αξιόλογα θεατρικά έργα.

Ένα από αυτά είναι «Η Δίκη των έξι» που ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μμ. Οι θεατές μεταφέρονται μέσα από τις αναμνήσεις της αφηγήτριας, η οποία είναι το κεντρικό πρόσωπο του έργου και εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, σε μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Βρισκόμαστε το 1922 και παρακολουθούμε την πολύκροτη «Δίκη των έξι» μέσα από τα μάτια της Δόμνας, της Ευανθίας και του Σάββα. Βλέπουμε τους χαρακτήρες τους, τις συγκρούσεις τους, τις σχέσεις τους, Πάντα όμως σε κάθε ιστορία υπάρχουν δυο πλευρές. Ήταν δίκαιη ή όχι η απόφαση της Επαναστατικής Επιτροπής που ζήτησε και πέτυχε την εκτέλεση του Πρωθυπουργού Ιωάννη Γούναρη και των υπόλοιπων πέντε συγκατηγορούμενων του οι οποίοι θεωρήθηκαν υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας;

Η παράσταση δεν δίνει τις απαντήσεις, δεν υιοθετεί την άποψη της μιας ή της άλλης πλευράς. Αντίθετα, παροτρύνει τον θεατή να διαβάσει και να ψάξει την ιστορία της πατρίδας του.

Η άρτια σκηνοθεσία ανήκει στον Νίκο Κρίκα.

Οι ηθοποιοί Μαρία Λάμπρου, Φαίδρα Παπανικολάου, Δήμητρα Μπάσιου και Γιάννης Τσόρβας είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους, μεταφέροντας μας στην ατμόσφαιρα της εποχής, μας κάνουν να συμπάσχουμε, να διχαζόμαστε και να αναρωτιόμαστε μαζί τους. Μια ωραία παράσταση που θίγει ένα θέμα το οποίο προβληματίζει ακόμα και σήμερα.

γράφει η Έμμα Μπουλταδάκη “Voices of EU” ΚΥΡ. 14:00-16:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST