“Χαϊνηδες στην Τεχνόπολη και η μαγεία δεν σταματά όπου κι αν τους δεις” γράφει η Ελένη Παπαμικρούλη

"Χαϊνηδες στην Τεχνόπολη και η μαγεία δεν σταματά όπου κι αν τους δεις" γράφει η Ελένη Παπαμικρούλη

9 Σεπτέμβρη 2020.

Στερούμενη εναλλακτικών και έχοντας αποδεχθεί πως η συναυλιακή πραγματικότητα του σήμερα επιτάσσει μάσκες και καρφωμένες καρέκλες, έφτασα στην Τεχνόπολη το βράδυ της Τετάρτης με την υποψία ότι η μουσική συνάντηση με τους Χαϊνηδες μάλλον θα διέθετε λιγότερη μαγεία απ’ αυτήν στην οποία μας έχουν συνηθίσει.

Και ευτυχώς έκανα λάθος.

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές τους πάνω στη σκηνή διαβεβαίωσαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί πως έμπνευση και αγάπη μεταδίδονται από καρδιά σε καρδιά και συνεπώς ακόμη κι αν μας χώριζε ένα ατσάλινο τείχος, οι καρδιές μας θα έβρισκαν τρόπο να επικοινωνήσουν.

Δυόμιση περίπου ώρες στάθηκαν αρκετές για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα τους. Μεστοί μουσικά και αέναα γοητευτικοί χάρη στην ιδιαίτερη ταυτότητα τους, ερμήνευσαν παλιά και νεότερα τραγούδια, παρασέρνοντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ταξίδι από αυτά που δεν προσδοκάται η επιστροφή.

Ιδιαίτερη φιγούρα της βραδιάς αποτέλεσε για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Αποστολάκης, ο οποίος με την λύρα, τα ανέκδοτα και τον πυκνό πολιτικό λόγο του χάρισε στο κοινό μια εκστατική εμφάνιση. Είναι άλλωστε γνωστό  πως ο ίδιος με το ιδιαίτερο ύφος και την ενέργεια που αποπνέει, προσδίδει στην πορεία των Χαϊνηδων πάντα επίκαιρη χροιά, προσεγγίζοντας επιτυχώς αυτό που λέμε «χρυσή τομή» ανάμεσα στη μουσική και την κοινωνική υπόσταση ενός καλλιτέχνη.

Οι Χαϊνηδες διατηρώντας ακέραια την αυθεντικότητα τους, έδωσαν ηχηρό παρόν στο συναυλιακό γίγνεσθαι του σήμερα και απέδειξαν πειραματικά πως το «τι» και όχι το «πώς» καθορίζει εν τέλει την ποιότητα μιας επαφής.

Τροφή για σκέψη, ανάμεσα στα διάφορα όμορφα που μοιράστηκαν με το κοινό τους και η παρακάτω φράση:

«Η κοιτίδα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η ιερή φωλιά της παρέας. Εκεί που δεν χρειάζεται να φωνάξεις για να ακουστείς».

Ας την κρατήσουμε, λοιπόν, και ας ευχηθούμε  τα μουσικά ανταμώματα να έχουν πάντα τέτοια ποιότητα και ομορφιά. Γιατί ο κόσμος μας τα έχει ανάγκη και τα δύο.

 

Η φιλοσοφίζουσα κολλεκτίβα των Χαϊνηδων αποτελείται από τους:

Δημήτρη Αποστολάκη – λύρα, τραγούδι

Δημήτρη Ζαχαριουδάκη – κιθάρα, τραγούδι

Σπυριδούλα Μπάκα – τραγούδι

Τάκη Κανέλλο – τύμπανα

Δημήτρη Μπρέντα – γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα

Petrer Jaques – τρομπέτα, φιλικόρνο, κλαρίνο, νέυ

Μιχάλη Νικόπουλο – λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι

Γιάννη Νόνη – μπάσο

 

 

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background