“Ανδρόγυνο” στο Vault theatre plus ή αλλιώς “Ψάχνοντας τις απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματα”

"Ανδρόγυνο" στο Vault theatre plus ή αλλιώς "Ψάχνοντας τις απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματα"

Ο πολυχώρος Vault του Δημήτρη Καρατζιά, είναι ένας χώρος τέχνης που χρόνια τώρα “ψάχνεται” και απευθύνεται σε “ψαγμένους” επισκέπτες.

Εκεί βρεθήκαμε για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Ανδρόγυνο”, της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου.

Η “παράσταση” αρχίζει από το μπαράκι του θεάτρου, όπου η Χριστίνα Σαμπανίκου μάς συγκεντρώνει για ένα μίνι group therapy. Μας τονίζει ότι είναι τιμητικό για μας το ότι πήγαμε μέχρις εκεί από την πρεμιέρα, ρισκάροντας ίσως. Βέβαια το ρίσκο είναι μικρό, εφόσον, όπως λέει, το Vault αποτελεί ένα μελίσσι τέχνης, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα αποζημιωθούμε γι’ αυτήν μας την επιλογή.

"Ανδρόγυνο" στο Vault theatre plus ή αλλιώς "Ψάχνοντας τις απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματα"

Ανηφορίζουμε προς τη σκηνή που θα μας φιλοξενήσει και το πρώτο που βλέπουμε είναι κάτι σαν αυτοσχέδιο κουτί, που μέσα του βρίσκονται ένας Άνδρας και μια Γυναίκα, το Αρσενικό και το Θηλυκό, που μέσα από τις ιστορίες τους (που δίνονται κυρίως με παντομίμα), θα μας ταξιδέψουν στις μνήμες και τα βιώματα, που κάποια σίγουρα μας αφορούν, κάποια ίσως όχι, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.Φορούν μεσαιωνικές περούκες και ανάλογα ενδύματα. Ο Γιάννης Οικονομίδης και η Βίκυ Αδάμου καταφέρνουν,σε όλην την διάρκεια,  με θαυμαστό τρόπο να μας περάσουν τα συναισθήματά τους και να περάσουμε στην μέθεξη.Η Χριστίνα Σαμπανίκου στο ρόλο της Επιστημονικής Κοινότητας κάθεται κοντά τους, ρυθμίζει τα πειραματόζωα/ εθελοντές, δένει τις ιστορίες με αφήγηση και- εξαιρετική σε αυτό- γίνεται διαδραστική με τους θεατές, υποβάλλοντάς τους ερωτήσεις που τους προβληματίζουν, δημιουργούν διαφωνίες, αλλά όλα αυτά μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, που αντί να σε “ρίξει”, σου ανεβάζει τη διάθεση. Γελάς, και μάλιστα κάποιες στιγμές γελάς με τα χάλια σου.

Παρόλην την ευχάριστη ατμόσφαιρα καθ’ όλην την διάρκεια της παράστασης, τα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι δεν είναι ούτε αστεία, ούτε απλά. Διαφορές νοοτροπίας, γάμος, ανταγωνισμοί στο ζευγάρι, έμφυλη βία, είναι τα θέματα που κυρίως μπαίνουν και που αναζητούνται αιτίες και απαντήσεις.

Πρόκειται για μια παράσταση που σίγουρα προτείνεται και που, επαναλαβάνουμε, σε προβληματίζει για τα καλά, χωρίς όμως να σε βαραίνει.Πραγματικά, όπως μας είπε και η Χριστίνα Σαμπανίκου, αποζημιωθήκαμε για το “ρίσκο” που πήραμε να πάμε στην πρεμιέρα!

Για όσους θέλουν να περάσουν τόσο καλά όσο εμείς, η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι την 1η Νοεμβρίου.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST