Ακρόαση της ορισθείσας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου

Ακρόαση της ορισθείσας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου

Η υποψήφια για το χαρτοφυλάκιο της Υγείας απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Οι συντονιστές των πολιτικών ομάδων της επιτροπής θα συναντηθούν εντός 24 ωρών για να αξιολογήσουν την επίδοση της ορισθείσας Κύπριας Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου.

Φυτοφάρμακα και ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικες διαταραχές

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή της, η κυρία Κυριακίδου είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μίας προσέγγισης «ενιαίας υγείας», η οποία θα τοποθετήσει την υγεία και τη διατροφή στο πλαίσιο κοινής πολιτικής. Μεταξύ των προτεραιοτήτων της, ανέφερε τη νέα στρατηγική «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» για τη βελτίωση της ασφάλειας τροφίμων, την ανάληψη δράσης για το πρόβλημα της αντίστασης στα αντιμικροβιακά φάρμακα και τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας οικονομικά προσιτών φαρμάκων για τους πολίτες

Τα μέλη του ΕΚ έθεσαν σειρά ερωτημάτων για το πώς η ορισθείσα Επίτροπος σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της καταπολέμησης των περιστατικών καρκίνου, των φυτοφαρμάκων, των ενδοκρινικών διαταρακτών, της υγείας των μελισσών και της ανάγκης για βελτίωση της εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τα κράτη μέλη.

Οι βουλευτές ρώτησαν επίσης την ορισθείσα Επίτροπο σχετικά με την ανάγκη να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με τη νομοθεσία για την αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τα περιστατικά έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισαγωγών γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, η προστασία των καταναλωτών από την απάτη στον τομέα των τροφίμων και την πρόσβαση σε θεραπείες για τον καρκίνο.

Επόμενα βήματα

Βάσει των εισηγήσεων των επιτροπών, η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει στις 17 Οκτωβρίου αν το Κοινοβούλιο έχει λάβει αρκετές πληροφορίες ώστε να κηρύξει το τέλος της διαδικασίας των ακροάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, το ΕΚ θα ψηφίσει για την έγκριση του Σώματος των Επιτρόπων στο σύνολό του κατά τη σύνοδο της ολομέλειας στις 23 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.

Σχετικές πληροφορίες

Η επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου συμμετείχε επίσης στη διαδικασία ως συνδεδεμένη επιτροπή.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background